ΑρχικήinetΜάθετε για τη φόρμα που σας προστατεύει από τη σεξουαλική παρενόχληση στο...

Μάθετε για τη φόρμα που σας προστατεύει από τη σεξουαλική παρενόχληση στο Twitter

Τwitter

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter συνεργάστηκε με τη μη κυβερνητική οργάνωση δικηγόρων «Women, Action, and the Media» (Wam), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου, καθώς πλέον φέρονται να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με μελέτη του ερευνητικού κέντρου Pew, το προφίλ 26% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών έχει παρακολουθηθεί συστηματικά από άνδρες, το 25% των γυναικών-χρηστών έχει γίνει στόχος σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου.

Ετσι, η οργάνωση Wam έχει δημιουργήσει μία περιεκτική και ταυτόχρονα εύκολη στη χρήση φόρμα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν παρενοχλήσεις και απειλές που στη συνέχεια θα αναφέρονται «κλιμακωτά» στο Twitter.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που οι γυναίκες υφίστανται παρενόχληση και το σύστημα αναφοράς, που διαθέτει τώρα το Twitter δεν μπορεί να τα πιάσει όλα» είπε η επικεφαλής της Wam, Τζάκλιν Φρίντμαν. H οργάνωση σκοπεύει να απλώσει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας στο διαδίκτυο ειδικά όταν πρόκειται για παρενόχληση κατά των έγχρωμων γυναικών και από την LGBT κοινότητα.

Η οργάνωση διαθέτει ένα ευρύτερο και μεγαλύτερο ερωτηματολόγιο από εκείνο του Twitter σε περιπτώσεις καταγγελιών παρενόχλησης, όπως «Φοβάστε για την προσωπική σας ασφάλεια εξ αιτίας αυτής της παρενόχλησης;» ή «Πόσες φορές έχετε αναφέρει στο Twitter περιπτώσεις παρενόχλησης;». Επίσης, επιτρέπει σε ένα άτομο να κατηγοριοποιήσει τις παρενοχλήσεις, έτσι ώστε να γίνεται μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες το ξεσκαρτάρισμα των καταγγελιών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ή ακόμα και εισαγγελικής παρέμβασης.

Επίσης, η φόρμα της Wam έχει έναν ακόμα σκοπό: τη συγκέντρωση δεδομένων για το πώς συμπεριφέρονται online οι δράστες. Ετσι, θα γίνει και πιο εύκολη η αντιμετώπισή τους αλλά και η λήψη μέτρων πρόληψης.

Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στον Guardian: «Πάντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ζητήματα παρενόχλησης και η Wam είναι μία από τις πολλές οργανώσεις που εργάζονται για το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο και με τις καλύτερες τεχνικές για τη δική μας ασφάλεια».

Πηγή: koutipandoras.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS