ΑρχικήinetB3D: H ελληνική πρόταση για 3D εκτύπωση και σάρωση!

B3D: H ελληνική πρόταση για 3D εκτύπωση και σάρωση!

3d-printing

Με τους εκτυπωτές και τους σαρωτές, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θέλοντας και μη, έχουμε εξοικειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας. Βέβαια, η τεχνολογική εξέλιξη δεν σταματά ποτέ, με την «τέχνη» της εκτύπωσης (printing) και σάρωσης (scanning) να εκμεταλλεύεται πλέον και την 3η Διάσταση.

Ο λόγος για τους 3D printer και scanner, νέες συσκευές που κάνουν πάταγο στο εξωτερικό, προσφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα. Ήρθε ο καιρός που τρεις Έλληνες, ανακάλυψαν και φέρνουν απ’ έξω, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τις 3D scanning και 3D printing δυνατότητες μιας μοναδικής παγκόσμιας πατέντας. Η εταιρεία, που ξεκίνησε από την αγάπη των ιδρυτών της για την τεχνολογία και την καινοτομία, λειτουργεί μόλις από τον Ιούνιο του 2014 προσφέροντας υπηρεσίες 3D scanning και printing. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες 3D scanning & printing δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δημιουργήσει το τρισδιάστατο ομοίωμά τους σε πολύ λίγο χρόνο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο The Mall Athens.

3d-printing-1

3d-printing-2

Για να πετύχει η δημιουργία του βέλτιστου ομοιώματος, το 3D scanning πραγματοποιείται με έναν επαναστατικό τρισδιάστατο σαρωτή, σε συνδυασμό με τη χρήση μιας μοναδικής εφαρμογής. Και τα δύο αυτά δομικά στοιχεία, διατίθενται από τη B3D κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική και κυπριακή αγορά, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται με τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing). Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ομοίωμα, σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις και μέσα από την συνολική διαδικασία, να εξοικειωθεί με αυτή την επαναστατική τεχνολογία. Συνεργάτης της B3D σε όλα τα παραπάνω είναι η εταιρεία I3DU, η οποία ασχολείται με 3D εκτυπώσεις και σαρώσεις, ενώ εξειδίκευσή της, αποτελεί το κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης νέου εξοπλισμού και εφαρμογών πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

3d-printing-3

3d-printing-4

3d-printing-5

3d-printing-6

Η διαδικασία για την εκτύπωση του 3D ομοιώματος είναι πολύ απλή. Ο χρήστης πρέπει να επισκεφθεί το σημείο της B3D στον πρώτο όροφο του The Mall Athens και σε πρώτη φάση να σκανάρει – σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα – το πρόσωπό του. Στη συνέχεια, το πρόσωπο θα εμφανιστεί σε ένα εικονικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και να εφαρμόσει τον χαρακτήρα που επιθυμεί, επιλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ενδυματολογικών και στυλιστικών προτάσεων και τέλος, να εκτυπώσει το νέο του τρισδιάστατο ομοίωμα.

3d-printing-7

3d-printing-8

3d-printing-9

Ο Operations Manager της B3D, κ. Περικλής Γαλανάκης δήλωσε σχετικά: «Η αποκλειστική, για την ελληνική και κυπριακή αγορά, τεχνολογία που προσφέρει η B3D, μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα χρήσεων, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά εφαρμογών της καθημερινότητας, μέσα από μια απόλυτα εξατομικευμένη διαδικασία. Η επαναστατική τεχνολογία του 3D scanning & printing, δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να αποκτήσει ένα μοναδικό προϊόν, δίνοντας του την ευκαιρία να κάνει αληθινή τη φαντασία του, αλλά και απτή την κάθε του ιδέα, σε πραγματικά μικρό χρονικό διάστημα. Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την εκτύπωση.»

Πηγή: zougla.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS