ΑρχικήsecurityTox, ο αντικαταστάτης του Skype με βασικό μέλημα την ασφάλεια απορρήτου

Tox, ο αντικαταστάτης του Skype με βασικό μέλημα την ασφάλεια απορρήτου

Unknown-660x572

Το forum 4chan είναι γνωστό κυρίως ως ένα μέρος όπου μοιράζονται νεανικές και πολιτικά μη ορθές εικόνες. Επίσης, είναι μια από τις τελευταίες προσπάθειες αποφυγής του προγράμματος επιτήρησης της NSA.

Όταν ο πληροφοριοδότης Edward Snowden αποκάλυψε την πλήρη έκταση των δραστηριοτήτων της NSA το περασμένο έτος, τα μέλη του τεχνολογικού forum άρχισαν να μιλούν για την ανάγκη δημιουργίας μιας ασφαλούς εναλλακτικής λύσης στο Skype. Σύντομα, άνοιξαν ένα chat room για να συζητούν το σχέδιο και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό με τον κώδικα παρόχου και σε συνεργασία με την ιστοσελίδα GitHub άρχισαν την μεταφόρτωση του κώδικα.

Τελικά, έθεσαν το όνομα Tox, και μπορείτε να κατεβάσετε ήδη το πρωτότυπο και εκπληκτικά εύκολο στη χρήση εργαλείο. Το εργαλείο είναι μέρος μιας ευρείας προσπάθειας για τη δημιουργία ασφαλούς online επικοινωνίας που ελέγχεται όχι μόνο από οποιαδήποτε εταιρεία, αλλά γενικότερα από τον κόσμο, μια συνεχιζόμενη αντίδραση στις αποκαλύψεις Snowden. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα ακόμη και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS