ΑρχικήinetΚαι εκεί που νόμιζες ότι ήσουν μόνος στο μπάνιο… Ο Hi-res δορυφόρος...

Και εκεί που νόμιζες ότι ήσουν μόνος στο μπάνιο… Ο Hi-res δορυφόρος χαρτογράφησης είναι έτοιμος για εκτόξευση

world_physical_hom_pr_sm

Μια αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο που θα χαρτογραφήσει τον κόσμο στην υψηλότερη ανάλυση που το κοινό έχει δει μέχρι τώρα.

Η DigitalGlobe αναμένει να στείλει τον δορυφόρο της WorldView-3 σε τροχιά, ο οποίος θα ξεκινήσει την αποστολή εικόνων από αντικείμενα τόσο μικρά όσο 30 εκατοστά σε μέγεθος.

Θα ζουμάρει στο διάστημα από τη βάση Vandenberg Air Force Base, της Καλιφόρνια και μόλις μπει σε τροχιά, θα αρχίσει να λαμβάνει στιγμιότυπα περίπου 680.000 χιλιομέτρων από τη Γη κάθε μέρα.

Η μη στρατιωτική επιχείρηση επιτρέπεται να το κάνει αυτό, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να χαλαρώσει τους κανόνες που διέπουν την μέγιστη ανάλυση των δορυφορικών εικόνων.

Η εταιρεία δήλωσε:

Ο νέος νόμος θα επιτρέψει στην DigitalGlobe να πουλήσει εικόνες σε όλους τους πελάτες της σε ποσοστό μέχρι και 0.25m παγχρωματικής και 1.0m πολυφασματική απόσταση εδάφους (GSD) που αρχίζει έξι μήνες μετά από τον επόμενο δορυφόρο WorldView-3 που θα τεθεί σε λειτουργία.

Προηγουμένως, οι δορυφορικές εταιρείες είχαν το δικαίωμα να πωλούν εικόνες αντικειμένων μικρότερες από 50cm μόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ή στο στρατό.

Η DigitalGlobe σχεδιάζει επίσης να στείλει ακόμα ένα δορυφόρο σε τροχιά το 2016, τον WorldView 4, που θα είναι σε θέση να συλλάβει αντικείμενα που είναι μόλις 25 εκατοστά.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ο δορυφόρος δεν θα είναι σε θέση να απεικονίσει το μέσο αρσενικό μόριο, μεγέθους, σύμφωνα με το NHS, περίπου 14-16cm, ούτε θα είναι σε διακρίνει τα γεννητικά όργανα των γυναικών, και μάλιστα, τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου.

Η DigitalGlobe είναι γνωστή ως η εταιρεία που παρήγαγε πολλές από τις εικόνες που χρησιμοποιούνται στο Google Maps.

Για να παρακολουθήσετε την έναρξη του WorldView 3, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS