ΑρχικήsecurityΆγγλος κατηγορείται για κλοπή χιλιάδων κυβερνητικών δεδομένων υπαλλήλων των ΗΠΑ

Άγγλος κατηγορείται για κλοπή χιλιάδων κυβερνητικών δεδομένων υπαλλήλων των ΗΠΑ

Englishman-Indicted-for-Stealing-Thousands-of-US-Government-Employee-Records

Ένας άντρας από το Stradishall, της Αγγλίας, έχει κατηγορηθεί για παραβίαση ευαίσθητων πληροφοριών για πάνω από 100.000 ομοσπονδιακούς της κυβέρνησης.

Η απόφαση κατά του 29χρονου Lauri Love ελήφθη την Πέμπτη, από μια ομοσπονδιακή επιτροπή στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια.

Ο ίδιος παραβίασε την ασφάλεια των συστημάτων που ανήκε στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Εκτελεστικής επιτροπής των ΗΠΑ, του Περιφερειακού ιατροδικαστικού Εργαστηρίου Πληροφορικής του FBI, Deltek, Inc και ForteInteractive, Inc.

Το 2012, με τη βοήθεια συνεργών του, ο Love εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια ασφάλειας στο Adobe ColdFusion, η οποία ήταν γνωστή την εποχή εκείνη, και κατάφερε να αποσπάσει αρχεία των εργαζομένων που περιέχουν το πλήρες όνομα τους, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το FBI, ο hacker έκλεψε επίσης περισσότερα από 100.000 οικονομικά στοιχεία που περιλαμβάνονται αριθμούς πιστωτικών καρτών και ονόματα.

Φαίνεται ότι η οικονομική ζημία που προκάλεσε ο Love ανήλθε σε πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια / € 3,72.

Ο Love και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν ειδικά διαμορφωμένα διαχειριστικά αρχεία μετά την εκμετάλλευση των σφαλμάτων του ColdFusion, τα οποία τους επέτρεψαν να αποκτήσουν δικαιώματα στα παραβιασμένα συστήματα.

Εάν κριθεί ένοχος των κατηγοριών που του απαγγέλλονται, ο Άγγλος hacker μπορεί να πάρει τιμωρηθεί μέχρι κα με δέκα χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Love έχει διαφορετικά κατηγορητήρια για τις σχετικές επιβαρύνσεις στην περιοχή του New Jersey και τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS