ΑρχικήinetΔωρεάν e-κρατήσεις μέσω του Discoveroom

Δωρεάν e-κρατήσεις μέσω του Discoveroom

05s13disc1-thumb-large
Με το Discoveroom, οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα οι καταναλωτές βρίσκουν όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες.

«Παρακαλώ, ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει ένα δίκλινο για το επόμενο Σαββατοκύριακο». «Πάρτε σε λίγο που θα είναι ο υπεύθυνος». (Σε λίγο) «Ναι, γεια σας, για ένα δωμάτιο το επόμενο Σαββατοκύριακο παίρνω». «Κοπελιά, μόνο με προκαταβολή γίνεται κράτηση». Τα παραπάνω διημείφθησαν πριν από λίγες ημέρες με ιδιοκτήτη ενός κατά τ’ άλλα περίφημου ξενώνα στην Αίγινα. Για μία διανυκτέρευση χρειάστηκαν τέσσερα – πέντε τηλεφωνήματα και μία επίσκεψη στην τράπεζα για την κατάθεση της προκαταβολής.

Ηταν μετά μια αντίστοιχη τέτοια περιπέτεια το καλοκαίρι του 2012 που ο Νίκος Αναγνώστου εμπνεύστηκε το Discoveroom. «Δεν ήταν μόνο ότι έβρισκα άλλες τιμές στο booking (σ.σ. σάιτ για online κρατήσεις ξενοδοχείων) και στις σελίδες των ίδιων των μονάδων, ήταν το επίπονο της διαδικασίας», λέει στην «Κ» ο ίδιος. «Αρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες των δωματίων να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα οι καταναλωτές να βρίσκουν όλη την πληροφορία συγκεντρωμένη».

Κάπως έτσι τον περασμένο Οκτώβριο βγήκε στον αέρα το Discoveroom, μια δωρεάν εφαρμογή για κινητό και υπολογιστή για τη μεγάλη αγορά των ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενώνων και γενικότερα των μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Ηδη, περισσότεροι από 350 ιδιοκτήτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα και απ’ όπου κι αν βρίσκονται τις κρατήσεις τους. «Οι μικροί ξενοδόχοι πολύ συχνά δεν γνωρίζουν πώς μπορούν να οργανώσουν τη δουλειά τους online ή θεωρούν ότι θα πρέπει να επενδύσουν πολλά στη μηχανοργάνωση», εξηγεί ο κ. Αναγνώστου. «Αυτή η εφαρμογή τούς επιτρέπει να το κάνουν απλά και δωρεάν».

Σε περίπου ένα μήνα, το Discoveroom θα λειτουργεί και ως βάση δεδομένων με τις μικρές μονάδες ανά τη χώρα.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS