ΑρχικήsecurityΣε άνοδο oι κυβερνοεπιθέσεις στο Ιράκ

Σε άνοδο oι κυβερνοεπιθέσεις στο Ιράκ

Cyber-Attacks-On-the-Rise-in-Iraq

Τα περιστατικά ασφάλειας στον ιρακινό κυβερνοχώρο έχουν αρχίσει να καταγράφουν ανοδική τάση, με τη κακόβουλη δραστηριότητα να επικεντρώνεται κυρίως στη Βαγδάτη, το Ερμπίλ, τη Βασόρα και τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ασφάλειας IntelCrawler, η οποία εδρεύει στο Los Angeles, οι κακόβουλες δραστηριότητες στον ιρακινό κυβερνοχώρο έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών και νέα botnet έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Οι επιτιθέμενοι βασίζονται σε δυναμικές υπηρεσίες DNS για την επικοινωνία με τα μολυσμένα συστήματα. Με βάση τις πρόσφατες γεωπολιτικές συγκρούσεις στην περιοχή, η εταιρεία εικάζει ότι οι παραβιασμένοι υπολογιστές θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί σε εκστρατείες κυβερνο-κατασκοπίας ή για την πραγματοποίηση στοχευμένων επιθέσεων.

Η IntelCrawler αναφέρει ότι πολλά από τα κακόβουλα domains που χρησιμοποιούνται ως Command & Control servers έχουν καταχωρηθεί με δωρεάν και δημόσιους DNS providers. “Οι διευθύνσεις IP που εντοπίστηκαν σχετίζονταν με υπο-δίκτυα των διαφόρων περιφερειακών διαδικτυακών παρόχων (ISPs) του Ιράκ, όπως GORANNET, IQ-EARTH LINK, IQNETWORKS, IQ-NEWROZ και IQ-TARINNET” επισημαίνει η εταιρεία σε ένα blog post.

Η ισχυρότερη κακόβουλη δραστηριότητα έχει καταγραφεί στη Βαγδάτη, με ποσοστό που ξεπερνά το 50%, ενώ ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας το Ερμπίλ, η Βασόρα και η Μοσούλη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS