ΑρχικήsecurityH Microsoft παρέχει βελτιωμένη προστασία για OneDrive και Outlook.com

H Microsoft παρέχει βελτιωμένη προστασία για OneDrive και Outlook.com

Microsoft-Releases-Enhanced-Protection-for-OneDrive-Outlook-com

H Microsoft ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις για τα ΟneDrive και Outlook.com, κρατώντας την υπόσχεσή της για ενισχυμένη προστασία και διαφάνεια, για ορισμένα από τα βασικά της προϊόντα.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι λογαριασμοί του Outlook.com θα προστατεύονται με TLS (Transport Layer Security) όσον αφορά τα εισερχόμενα αλλά και τα απεσταλμένα emails, πράγμα που σημαίνει ότι η αλληλογραφία θα είναι κρυπτογραφημένη, καθώς ταξιδεύει ανάμεσα στους διακομιστές της Microsoft και τους παραλήπτες.

Την ίδια στιγμή, το Outlook αξιοποιεί και τα οφέλη του πρωτόκολλου PFS  (Perfect Forward Secrecy), το οποίο προσθέτει ένα νέο επίπεδο προστασίας κατά την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον λογαριασμό Microsoft.

“Το PFS χρησιμοποιεί διαφορετικό κλειδί κρυπτογράφησης για κάθε σύνδεση, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εισβολείς να αποκρυπτογραφήσoυν τις συνδέσεις,” εξηγεί η εταιρεία.

Επιπλέον, το OneDrive της Microsoft ξεκίνησε επίσης να χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση PFS, έτσι όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία για cloud αποθήκευση αρχείων θα λαμβάνουν ενισχυμένη προστασία όταν συνδέονται, όχι μόνο μέσα από το web interface, αλλά και μέσα από τις mobile εφαρμογές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS