ΑρχικήinetΨηφιακή εφαρμογή καταγράφει το μεταρρυθμιστικό έργο

Ψηφιακή εφαρμογή καταγράφει το μεταρρυθμιστικό έργο

72F33E852EBAC768E1B762C34C6CC52E

Διαρκές Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν από το 2010 έως σήμερα

Το πρώτο ολοκληρωμένο ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για το Διαρκές Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων, ψηφιακή εφαρμογή συνδρομητικού χαρακτήρα, που κατέγραψε συστηματικά τις μεταρρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος ανέφερε ότι η «λύση στην απασχόληση και ανάπτυξη θα έρθει από την επιχειρηματικότητα, όχι όμως αυτή που γνωρίσαμε προ κρίσης. Περνάμε πλέον» ανέφερε «σε μια νέα επιχειρηματικότητα, υγιή και εξωστρεφή, που θα φέρει την ανάπτυξη».

Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, συμπλήρωσε ωστόσο ότι η επιτάχυνση και ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού έργου αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Την ανάγκη επιμονής και συνέχισης στις μεταρρυθμίσεις τόνισε και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννος Γραμματίδης αλλά και την ουσιαστική ποιοτική τους αξιολόγηση καθώς και τη μετανομοθετική διαβούλευση πάνω σε αυτές, για να ερευνηθεί τόσο ο βαθμός εφαρμογής τους όσο και η πληρότητά τους ώστε με τις κατάλληλες βελτιώσεις να καταστήσουν την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική.

Το Διαρκές Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από 20/6/2014 μέσω της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου, αποτελεί την ψηφιακή μορφή του ερευνητικού κέντρου του Ινστιτούτου μέσω της οποίας οι τελικοί χρήστες, κυβέρνηση, δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματικοί φορείς, ακαδημαϊκή κοινότητα, τύπος κ.ά. θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιήθηκαν έως τη στιγμή της πρόσβασης, χρονολογικά, ανά υπουργείο, ανά κλάδο, ανά τύπο μεταρρύθμισης και ανά τελικό υπογράφοντα.

Το πληροφοριακό υλικό, που αποτελεί ποσοτική κωδικοποίηση μαζί με διαγραμματικές απεικονίσεις, περιλαμβάνει πάνω από 1.400 μεταρρυθμίσεις και αποτελείται από νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, εφαρμοστικές και ερμηνευτικές εγκυκλίους, καθώς επίσης και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Το επόμενο στάδιο πάνω στο συγκεκριμένο έργο είναι η ποιοτική αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων με καινοτόμα εργαλεία και με σύγχρονες επικοινωνιακές προσεγγίσεις που περιλαμβάνουν ηλεκτρονική ανοικτή διαβούλευση και διαλόγους με την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο θα ενημερώνεται συνεχώς επί όλων των μεταρρυθμίσεων που θα λαμβάνουν χώρα και θα ολοκληρώνονται.

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS