ΑρχικήSecurityΓιατί ο Router σας είναι κίνδυνος για την ασφάλεια και πώς μπορεί...

Γιατί ο Router σας είναι κίνδυνος για την ασφάλεια και πώς μπορεί να διορθωθεί

newsletter-share-wifi

Η εισαγωγή του router στο σπίτι ήταν μια μεγάλη πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας για πολλούς ιδιοκτήτες. Πριν τους δρομολογητές (routers), οι περισσότεροι χρήστες Η/Υ στηρίζονταν μόνο σε ένα λογισμικό firewall ή, δεν έτρεχε κανένα firewall. Τα router με ενσωματωμένο firewall είναι στη γενικότητα κάτι πολύ καλό.

Ένα στοιχείο που παρέχει ασφάλεια μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, όμως, και να αφήσει τους χρήστες ευάλωτους όταν συμβαίνουν επιθέσεις που θεωρούνταν αδύνατο. Οι δρομολογητές δεν διαφέρουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να ρυθμιστούν και συχνά απαιτούν ενημερώσεις για να επιδιορθώσουν exploits που ανακαλύπτονται μετά την κυκλοφορία. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να παραμείνουμε ασφαλείς;

Όλοι οι σύγχρονοι δρομολογητές WiFi προσφέρουν μια ποικιλία από επιλογές κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για να κάνουν την κυκλοφορία δυσνόητη σε όποιον προσπαθήσει να συλλάβει τα δεδομένα. Σε ένα βασικό επίπεδο, όλες οι μορφές κρυπτογράφησης λειτουργούν, αλλά μερικοί λειτουργούν καλύτερα από άλλα, και οι δρομολογητές δυστυχώς δεν ενημερώνουν όταν πρόκειται για την παροχή συμβουλών. Πολλοί routers θέτουν στην κορυφή μιας λίστας την παλαιότερη και λιγότερο ασφαλή επιλογή, WEP, – έτσι ώστε οι χρήστες να την επιλέξουν.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS