ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε η ιστοσελίδα της Bitly – κλοπή διαπιστευτηρίων χρηστών

Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα της Bitly – κλοπή διαπιστευτηρίων χρηστών

bitly-hackedH Bitly (bit.ly), η δημοφιλής υπηρεσία συντόμευσης URL, έχει εκδώσει μια επείγουσα προειδοποίηση ασφάλειας σχετικά με την παραβίαση ασφάλειας, κατά την οποία εκτέθηκαν διαπιστευτήρια του λογαριασμού.

Η εταιρεία λέει ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από τους εισβολείς. Ωστόσο, ως προληπτικό μέτρο, η εταιρεία έχει αποσυνδέσει τους λογαριασμούς facebook και twitter των χρηστών.

«Έχουμε ακυρώσει όλα τα διαπιστευτήρια σε Facebook και Twitter» αναφέρει το blog post.

[wdca_ad id=”78638″ ]

Παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί στα social media φαίνεται να συνδέονται με bitly λογαριασμoύς, οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να δημοσιεύσουν τίποτα μέχρι να επανασυνδέσουν τους λογαριασμούς.

Οι χρήστες καλούνται να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρουν τα OAuth tokens και τα κλειδιά API:

1)Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο «Your Settings», τότε επιλέγετε την καρτέλα «Advanced».

2) Στο κάτω μέρος της καρτέλας ” Advanced “, επιλέξτε «Reset» δίπλα στο «Legacy API key». 3) Αντιγράψτε τα νέα API κλειδιά σας και αλλάξτε τα σε όλες τις εφαρμογές. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επιλογές δημοσιεύσεων, κουμπιά share και εφαρμογές κινητών.

4) Πηγαίνετε στην καρτέλα ” Profile ” και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

5) Πραγματοποιήστε αποσύνδεση και επανασύνδεση σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν bitly. Μπορείτε να ελέγξετε ποια λογαριασμοί συνδέονται στην καρτέλα «Connected Accounts» στην καρτέλα «Your Settings».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS