ΑρχικήsecurityΤο Patch της Τρίτης ανοίγει την πόρτα για τους hackers στα Windows...

Το Patch της Τρίτης ανοίγει την πόρτα για τους hackers στα Windows XP

windowsxpΑύριο είναι ημέρα ενημερώσεων του Μαΐου για την Microsoft, καθώς θα κυκλοφορήσει το Patch της Τρίτης. Οι ενημερώσεις έρχονται να διορθώσουν κρίσιμα κενά ασφαλείας, στο λειτουργικό και τις εφαρμογές της εταιρείας. Τα Windows XP, ωστόσο, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα λειτουργικά συστήματα που θα ενημερώσει η Microsoft, αφού σταμάτησε την υποστήριξη τους στις 8 Απριλίου.

Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα από τα τρωτά σημεία που θα επιδιορθώσει αύριο η εταιρεία υπάρχουν και στα Windows XP, και ένας εμπειρογνώμονας ασφάλειας προειδοποιεί ότι οι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows XP εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα στο 26% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

«Στο Patch της Τρίτης η Microsoft θα επιδιορθώσει κάποιες ευπάθειες των Windows, και είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον μια από αυτές θα επηρεάζει τα Windows XP. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε exploits για τα τρωτά σημεία των XP, επειδή οι χρήστες τους δεν θα λάβουν τα patches από τη Microsoft,» δήλωσε ο Kasper Lindgaard, διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Ασφάλειας της Secunia.

«Σε γενικές γραμμές, οι ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στα Windows XP θα παραμένουν unpatchabled και ως εκ τούτου, θα δούμε μια αύξηση των επιθέσεων που στοχεύουν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα.» συνέχισε ο Lindgaard.
Η αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν είναι εκτεθειμένος σε τέτοιες επιθέσεις, και η Microsoft συνιστά σαφώς σε όλους αυτούς που τρέχουν XP να αναβαθμίσουν σε νεότερες πλατφόρμες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πηγή: secnews.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS