ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε η ιστοσελίδα του GovWin IQ – στοιχεία 25.000 πιστωτικών καρτών σε...

Παραβιάστηκε η ιστοσελίδα του GovWin IQ – στοιχεία 25.000 πιστωτικών καρτών σε κίνδυνο

cyber-security-breach-hacked

Το Σύστημα GovWin IQ, που διευθύνεται από την Deltek, προμηθευτή επιχειρηματικού λογισμικού και λύσεων πληροφορική, δέχθηκε επίθεση παραβίασης δεδομένων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα στοιχεία περίπου 80.000 υπαλλήλων.

Το GovWin έχουν σχεδιαστεί ειδικά για Κυβερνητικές Εργολαβικές Εργασίες με στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Η επίθεση συνέβη μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου του 2013. Ωστόσο, η εταιρεία πληροφορήθηκε για την παράβαση τον Μάρτιο του 2014.

Ο χάκερ εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια ασφαλείας στο σύστημα GovWin IQ και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα πελατών. Οι πληροφορίες που ήταν προσβάσιμες από τον χάκερ περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις χρέωσης, τηλέφωνο και επιχειρηματικές διευθύνσεις email.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό ρεπορτάζ της Federal News, οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες περίπου 25.000 πιστωτικών καρτών, από αυτές των πελατών. Όσοι δέχτηκαν παραβίαση των στοιχείων της κάρτας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης της πίστωσης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές σε αυτή την υπόθεση. Έχουν , επίσης, προσλάβει μια εταιρεία ανάλυσης ψηφιακών διαπιστευτηρίων και υποστήριξαν ότι έχουν συλλάβει τον ύποπτο χάκερ, που βρίσκεται πίσω από την παραβίαση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS