ΑρχικήinetAndroid TV: Νέα απόπειρα της Google στην τηλεοπτική ψυχαγωγία

Android TV: Νέα απόπειρα της Google στην τηλεοπτική ψυχαγωγία

android_tv_1-800x454-thumb-large

Τη δεύτερη προσπάθειά της να δημιουργήσει μια δημοφιλή πλατφόρμα τηλεοπτικής ψυχαγωγίας ετοιμάζει η Google, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με την Google TV πριν από μία τριετία. Σύμφωνα με εικόνες και έγγραφα που αποκαλύπτει το αμερικανικό σάιτ τεχνολογίας The Verge, η πλατφόρμα θα ονομάζεται Android TV και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη και απλή.

Όσον αφορά το παρεχόμενο περιεχόμενο, το The Verge αναφέρει πως η Android TV θα δίνει πρόσβαση σε αρκετά ιντερνετικά «βιντεοκλάμπ» (Netflix, Hulu, Play Movies) και μουσικές υπηρεσίες (Pandora). Μέσω της πλατφόρμας, θα μπορεί επίσης κανείς να «τρέξει» εφαρμογές στην TV του, ανατρέχοντας στο online κατάστημα της Android TV. Στις εικόνες διακρίνονται οι συντομεύσεις για το YouTube και το Hangouts ενώ, σύμφωνα με το The Verge, η Google έχει ήδη προσεγγίσει επιλεγμένους προγραμματιστές, για να μεταφέρουν τους τίτλους τους στην πλατφόρμα.

[wdca_ad id=”73088″ ]

Παράλληλα, η Android TV θα είναι συμβατή και με βιντεοπαιχνίδια – όπως ισχύει και στην περίπτωση του Fire TV, του set top box που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η Amazon. Επίσης, όπως και το Fire TV, θα αναγνωρίζει φωνητικές εντολές και θα «μαθαίνει» τις συνήθειες του χρήστη, για να του προτείνει περιεχόμενο που ταιριάζει στις προτιμήσεις του.

Στα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του The Verge, η Google αναφέρει πως η Android TV αναπτύχθηκε με βασική φιλοσοφία να είναι όσο το δυνατόν πιο «φιλική» στη χρήση. Έτσι, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, σε καμία περίπτωση δεν θα χρειάζονται περισσότερα από τρία βήματα για να βρει κανείς το υλικό που ψάχνει.

 

Πηγή: kathimerini.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS