ΑρχικήsecurityO ρόλος των εξελιγμένων τεχνικών διαφυγής (ΑΕΤs) στις κυβερνοεπιθέσεις

O ρόλος των εξελιγμένων τεχνικών διαφυγής (ΑΕΤs) στις κυβερνοεπιθέσεις

40-of-Breached-Organizations-Believe-AETs-Played-a-Key-Role-in-the-Attack

Mια νέα έρευνα της Vanson Bourne που ανατέθηκε στην εταιρεία ασφάλειας McAfee, αναλύει τις λεγόμενες Προηγμένες Τεχνικές Διαφυγής (Advanced Evasion Techniques – AETs) και το ρόλο τους στις εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 800 CIOs και εμπειρογνώμονες ασφάλειας, εκπροσωπώντας εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία και Nότια ΑΦρική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 22% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι τα συστήματά τους παραβιάστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ενώ το 40% αυτών, πιστεύουν ότι οι εξελιγμένες τεχνικές διαφυγής διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση των εισβολών.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν συνολικά από τις επιθέσεις αυτές ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η συγκεκριμένη μορφή απειλής χρησιμοποιείται για την παράκαμψη όλων των μεθόδων προστασίας που χρησιμοποιούνται από τα συστήματα ασφάλειας των δικτύων,  χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

«Δεν αντιμετωπίζουμε πλέον κάποιο random drive-by scanner που απλά ψάχνει για προφανείς εισόδους στο δίκτυό σας. Στο σημερινό ψηφιακό κόσμο, έχουμε να κάνουμε με αντιπάλους που περνούν εβδομάδες ή μήνες μελετώντας το αποτύπωμα του δικτύου σας, ψάχνοντας για μια μικρή λεπτομέρεια που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό», σημείωσε ο JohnMasserini.

«Οι επιθέσεις τύπου ΑΕΤ συνιστούν σοβαρή απειλή, διότι οι περισσότερες λύσεις ασφάλειας δεν είναι σε θέση να τις εντοπίσει ή να τις σταματήσει. Επαγγελματίες της ασφάλειας και διευθυντικά στελέχη πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς αυτό είναι μια πραγματική και αυξανόμενη απειλή.»

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS