ΑρχικήsecurityKίνα: "To 30% των κυβερνοεπιθέσεων προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες"

Kίνα: “To 30% των κυβερνοεπιθέσεων προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες”

China-Says-30-of-Cyberattacks-Against-Its-Systems-Originate-in-the-United-States

Και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κατηγορούν την Κίνα για την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων κατά των αμερικανικών δικτύων, η τελευταία έκθεση που εξέδωσε η Ομάδα Αντιμετώπισης Περιστατικών Ασφαλείας της Κίνας (CNCERT) δείχνει ότι η Αμερική ευθύνεται για το 30% των επιθέσεων έναντι υπολογιστικών συστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά τη διάρκεια του 2013 παραβιάστηκαν συνολικά 61.000 ιστοσελίδες, ενώ το ποσοστό των διαδικτυακών επιθέσεων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 62,1%, σε σύγκριση με το 2012. Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές από τις επιθέσεις ξεκίνησαν επίσης από τη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ.

Το CNCERT αποκαλύπτει ότι συνολικά 11 εκατομμύρια υπολογιστές παραβιάστηκαν κατά το περασμένο έτος, από εξωτερικούς παράγοντες. Όσον αφορά τις κυβερνητικές ιστοσελίδες, το 90% των επαρχιακών, δημοτικών και τοπικών κυβερνητικών ιστότοπων δέχτηκαν επιθέσεις hacking ή εγκαταστάθηκαν backdoors σε αυτές.

Πολλές από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τους Anonymous, οι οποίοι φέρεται πως είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση τουλάχιστον 600 ιστοσελίδων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS