Αρχικήinvestigations Κυβερνητικό hacking σε δυνητικούς ταξιδιώτες για άντληση δεδομένων (;)

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κυβερνητικό hacking σε δυνητικούς ταξιδιώτες για άντληση δεδομένων (;)

national.hacking

Το SecNews δέχτηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα καταγγελία,την οποία και δημοσιοποιούμε με κάθε επιφύλαξη λόγω του περιεχομένου της! Ο σκοπός της δημοσιοποίησης του περιστατικού είναι για να ενημερωθούν οι ταξιδιώτες προς την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και αντίστοιχα να μοιραστείτε μαζί μας δημόσια αντίστοιχες εμπειρίες/περιστατικά που μπορεί να σας έχουν συμβεί!

Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει το ενδεχόμενο περιστατικό παραβίασης από άγνωστες κυβερνητικές υπηρεσίες, κινητού τηλεφώνου χρήστη πριν ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού και ενώ είχε υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ταξιδιωτικής visa στην πρεσβεία του προορισμού του!!! Διαβάστε παρακάτω την σχετική καταγγελία (έχουμε πραγματοποιήσει απόκρυψη στοιχείων του/της καταγγέλλοντος/καταγγέλουσας για λόγους προστασίας των προσωπικών του/της δεδομένων).

[box_alert]Έχω μια ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Μένω μόνιμα στο Λονδίνο και πριν από μερικές ημέρες διαπίστωσα το εξής: Μέσω του Google location history στο Android κινητό μου τηλέφωνο είδα ότι για 1 ημέρα περίπου για 8 ώρες βρέθηκα στο Baku του Αζερμπαϊτζάν. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ουδέποτε έχω πάει στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά αυτό συνέβει κατά την διάρκεια υποβολής της αίτησης μου για έκδοση Visa μέσω της πρεσβείας στο Λονδίνο. Υπάρχει άραγε πιθανότητα το Google Maps να έχει κάνει λάθος και με τόσο μεγάλη απόκλιση? Ίσως κάποιες κυβερνήσεις προσπαθούν και επιτυγχάνουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς ατόμων που προσπαθούν να εκδώσουν Visa. Θα επιθυμούσα να έρθω σε επαφή με άλλους αναγνώστες που πιθανόν έχουν παρατηρήσει αντίστοιχη συμπεριφορά στο κινητό τους ή στο Google location history [/box_alert]

Το SecNews θεωρεί ότι η καταγγελία είναι άκρως σοβαρή μιας και προέρχεται από ιδιαίτερα σοβαρή πηγή. Διερευνώντας  από την πλευρά μας το θέμα, δεν γνωρίζουμε για την ύπαρξη κάποιου  σφάλματος των Google Maps που στο Location history να δίνει συντεταγμένες με τόσο μεγάλη απόκλιση. Αντιθέτως το SecNews  μετά από ενδελεχή έρευνα έλαβε πληροφορίες (τις οποίες και εξετάζουμε) ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αλλά και όμορες χώρες, έχουν προμηθευτεί ισχυρά κυβερνο-όπλα τελευταίας τεχνολογίας, για χρήση εναντίον κινητών τηλεφώνων (κυρίως Android οποιαδήποτε version αλλά και iPhone προηγούμενης γενιάς και παλαιότερου iOS).

Αναμένουμε την δημοσιοποίηση αντίστοιχων περιστατικών που πιθανόν έχουν πέσει στην αντίληψή σας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS