Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κυβερνοεπίθεση στην Εκκλησία της Κύπρου από Σαουδάραβες Anonymous στα πλαίσια της #OpChristian

churchofcyprus

Κυβερνοεπίθεση εναντίον της Εκκλησίας της Κύπρου πραγματοποιήθηκε από Σαουδάραβες υποστηρικτές των Anonymous στα πλαίσια της επιχείρησης #OpChristian. Η συγκεκριμένη επιχείρηση φαίνεται να έχει οργανωθεί στοχοποιώντας θρησκευτικούς στόχους με σκοπό την αλλοίωση ιστοσελίδων και άντληση προσωπικών δεδομένων και κωδικών πρόσβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Twitter από το account Security_511, στοχοποιήθηκε η Εκκλησία της Κύπρου μέσω επίθεσης SQL Injection.

security511

Συγκεκριμένα οι Σαουδάραβες hackers οι οποίοι διαχειρίζονται το forum.sa3eka.com  (μάλιστα δίνουν και Blackberry Messenger επικοινωνίας το BB:2AFEB41F) προχώρησαν σε άντληση του συνόλου των κωδικών της ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Κύπρου και παράθεσή τους στο Pastebin (μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των κωδικών εδώ] ενώ ενδεικτικό Screenshot παρουσιάζουμε παρακάτω:

opchristian2

opchristian1

Διέρρευσαν στοιχεία 1476 λογαριασμών από την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου  , συμπεριλαμβανομένου πλήρης λίστας ονομάτων, e-mail, κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης καθώς και 3 accounts διαχειριστών με τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

[wdca_ad id=»74823″ ]

Οι hackers με το ψευδώνυμο Security_511 φαίνεται να δραστηριοποιούνται από το Abudhabi.

Οι αρμόδιοι διαχειριστές της Εκκλησίας της Κύπρου πρέπει ΑΜΕΣΑ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να επιδιορθώσουν σε τεχνικό επίπεδο τις αδυναμίες που χρησιμοποίησαν οι hackers για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ο εξυπηρετητής που δέχτηκε την επίθεση πρέπει να τοποθετηθεί εκτός δικτύου και να αναλυθεί ενδελεχώς για ψηφιακά πειστήρια, ώστε να εντοπιστεί ο ακριβής τρόπος που πραγματοποιήθηκε η εισβολή και να αποπεμφθούν οι εισβολείς σε περίπτωση που έχουν διεισδύσει και σε άλλους εξυπηρετητές (servers) του υπο έρευνα δικτύου.

Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews, την αξιόπιστη ιστοσελίδα 24ωρης ενημέρωσης σχετικά με θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και κυβερνοπαραβιάσεων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *