ΑρχικήinetΖητούνται καλοί χάκερ -Διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο πώς να παραβιάζουν το ίντερνετ και...

Ζητούνται καλοί χάκερ -Διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο πώς να παραβιάζουν το ίντερνετ και γίνονται περιζήτητοι

hackers_906554158_1

Ποιος μπορεί να φανταστεί αστυνομικούς να εκπαιδεύονται πώς να… κλέψουν, προκειμένου να προλάβουν το έγκλημα; Κι όμως, κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όρους διαδικτύου. Γιατί οι χάκερ εκπαιδεύονται και πλέον είναι περιζήτητοι.

Στο πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης για παράδειγμα, η παραβίαση δικτύων και υπολογιστών αποτελεί μέρος της διδακτέας ύλης για τους φοιτητές. Εκεί μαθαίνουν πως να «εισβάλλουν» στο ίντερνετ αλλά και σε κινητά τηλέφωνα, παρακολουθώντας μαθήματα για τον «ασύρματο ηλεκτρονικό πόλεμο» και τα «σύγχρονα κακόβουλα προγράμματα». Τα συγκεκριμένα βέβαια έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι φοιτητές να μάθουν πως να προλαμβάνουν αυτού του είδους τις επιθέσεις.

Η κυβερνο-ασφάλεια έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία με τζίρο 60 δισ. δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με την PricewaterhouseCoopers, ενώ ο αριθμός των φοιτητών που εγγράφονται στο παραπάνω μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει τριπλασιαστεί από το 2009, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

[wdca_ad id=”74823″ ]

Η ζήτηση για ειδικούς αυτού του τομέα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με μεγάλες πολυεθνικές να προσλαμβάνουν περισσότερους ειδικούς στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν απειλές για τα δίκτυα και τα προϊόντα τους. Κάτι στο οποίο βέβαια έπαιξαν ρόλο και οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν.

«Η υπόθεση της NSA ήταν το καμπανάκι, αν και παράλληλα οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εγκληματίες στο Διαδίκτυο», λέει ο Γιούργκεν Κορ, επικεφαλής κυβερνοασφάλειας στην Deutsche Telecom.

Αλλωστε, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι αυξήθηκε στο 51% από το 2011 το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν ζημίες τουλάχιστον 10 εκατ. δολ. εξαιτίας επιθέσεων μέσω του Διαδικτύου. Περίπου το 7% των ερωτηθέντων σε έρευνα της PwC σε 9.600 διευθυντικά στελέχη από 115 χώρες, απάντησε ότι η εταιρεία του έγινε αντικείμενο κυβερνοεπίθεσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS