ΑρχικήinetPlaystation Now: Μεγάλη στροφή της Sony προς το cloud gaming

Playstation Now: Μεγάλη στροφή της Sony προς το cloud gaming

playstation-now-sony

Τη δυνατότητα στους χρήστες/ gamers να παίζουν επιτυχημένα παιχνίδια τα οποία έχουν κυκλοφορήσει για τις παλαιότερες εκδόσεις του Playstation, χωρίς να κατέχουν καν τις εν λόγω κονσόλες, θα δίνει η Sony με τη νέα υπηρεσία της, Playstation Now, την οποία αποκάλυψε στη CES 2014 στο Λας Βέγκας.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί κάνοντας streaming υλικό (παιχνίδια από τα παλαιότερα Playstation) από τους servers της εταιρείας, και θα υποστηρίζεται από πληθώρα συσκευών, μεταξύ των οποίων tablets, smartphones, Playstation 4, PS Vita, και οι «έξυπνες» τηλεοράσεις της εταιρείας. Στο πλαίσιό της, οι κάτοχοι του Playstation 4 θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια του Playstation 3 (κάτι που δεν ήταν δυνατόν ως τώρα), ενώ μέσω της θα διευρυνθεί σημαντικά και η γκάμα των τίτλων που είναι διαθέσιμοι για το PS Vita.

Όπως ανακοινώθηκε, το Playstation Now θα αρχίσει τη λειτουργία του δοκιμαστικά στις ΗΠΑ κατά τα τέλη του μήνα. Η έναρξη της κανονικής λειτουργίας του αναμένεται το καλοκαίρι. Όπως φαίνεται, οι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν είτε να πληρώνουν για μεμονωμένους τίτλους, ή να επιλέγουν μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στο σύνολο του καταλόγου- ωστόσο, δεν ανακοινώθηκαν τιμές.

Η υπηρεσία βασίζεται σε τεχνολογία την οποία ανέπτυξε η Gaikai, μία startup που δραστηριοποιείται στον χώρο του cloud gaming, η οποία αγοράστηκε από τη Sony το 2012, αντί 380 εκατ. δολαρίων. Η εν λόγω τεχνολογία είναι αρκούντως γρήγορη ώστε να επιτρέπει απρόσκοπτο παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Αν και κάποιοι δημοσιογράφοι που δοκίμασαν το Playstation Now στη CES ανέφεραν ένα μικρό, ανεπαίσθητο lag, οι αρχικές εντυπώσεις ήταν γενικότερα πολύ καλές.

Η Sony φαίνεται να πραγματοποιεί γενικότερη στροφή προς τις υπηρεσίες cloud, καθώς ανακοίνωσε, χωρίς να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, ότι ετοιμάζει και μια υπηρεσία για streaming τηλεοπτικού υλικού σε διάφορες συσκευές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS