ΑρχικήinetΛογισμικό εξόρυξης bitcoin εγκαθίσταται ως μέρος νόμιμων εφαρμογών

Λογισμικό εξόρυξης bitcoin εγκαθίσταται ως μέρος νόμιμων εφαρμογών

Bitcoin-Miner-Bundled-in-Advertising-Based-Software

Ερευνητές της Malwarebytes ανακάλυψαν πρόσφατα ότι εφαρμογές διαφημιστικής εταιρείας ενσωματώνουν λογισμικό εξόρυξης bitcoin*, το οποίο εγκαθίσταται εν αγνοία των χρηστών, μαζί με τις νόμιμες εφαρμογές.

Τις περισσότερες φορές η ψηφιακή σφυρηλάτηση των Βitcoins γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή η διαδικασία προβλέπεται από την άδεια χρήσης των εφαρμογών της διαφημιστικής εταιρείας, η οποία εγκαθιστά το βοηθητικό πρόγραμμα εξόρυξης bitcoins μαζί με το κύριο λογισμικό που ο χρήστης επιδιώκει να χρησιμοποιήσει.

Η εξόρυξη Bitcoin απαιτεί εκμετάλλευση μεγάλου μέρους των πόρων του συστήματος και το αποτέλεσμα σε ένα μέσο υπολογιστή μπορεί να ρίξει την απόδοση ακόμη και στο μισό των δυνατoτήτων του. Για το σκοπό αυτό έχουν αναπτυχθεί ειδικές μηχανές εξόρυξης bitcoins.

Η διαδικασία που προκαλεί την επιβράδυνση ονομάζεται “jh1c.exe” και είναι μέρος του λογισμικού εξόρυξης ” jhProtominer”.

Τα περισσότερα προϊόντα antivirus περιλαμβάνουν ανίχνευση PUP/PUA (Potentially unwanted programs/applications), έτσι οι χρήστες συνίσταται να έχουν την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη, προκειμένου να αποτρέπουν την εγκατάσταση ανεπιθύμητων εφαρμογών στον υπολογιστή τους.

*Η παραγωγή των bitcoins πραγματοποιείται μέσω μιας διαδικασίας που αναφέρεται ως εξόρυξη (mining).

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS