Αρχικήinet«Έσπασε» τα online ταμεία η φετινή Cyber Monday!

«Έσπασε» τα online ταμεία η φετινή Cyber Monday!

Αν δεν έχετε ακούσει για την λεγόμενη “Cyber Monday”, ίσως τότε γνωρίζετε την “Black Friday”. Αν τίποτε από τα δύο δε σας θυμίζει κάτι, επιτρέψτε μας να το κάνουμε: Η Cyber Monday δημιουργήθηκε σαν όρος marketing το 2005 και αφορά την πρώτη Δευτέρα μετά τη γιορτή των «Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ. Όσο για την Black Friday, σηματοδοτεί εδώ και χρόνια την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου, όντας η επόμενη μέρα των Ευχαριστιών, μια μέρα που όλα τα καταστήματα περιμένουν να πουλήσουν σαν τρελά.

cybermonday2

Η Cyber Monday, ειδικότερα, αφορά τις online πωλήσεις προϊόντων, έτσι αποτελεί τη σημαντικότερη ημέρα της χρονιάς για τους e-tailers. Και όχι μόνο στις ΗΠΑ, αφού τείνει να καθιερωθεί ακόμη και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Πορτογαλία. Η φετινή Cyber Monday αποδείχθηκε «χρυσή» για τα διάφορα e-shops, μικρά και μεγάλα, καθώς οι αμερικάνοι έσπευσαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ξοδεύοντας συνολικά 1,735 δις δολλάρια!

Το ποσό είναι 18% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και καθιστά την περασμένη Δευτέρα την πρώτη μέρα σε online πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Φαίνεται, όμως, πως την πρωτιά αυτή την «πλήρωσε» η Black Friday, καθώς οι αντίστοιχες πωλήσεις της Παρασκευής ήταν μειωμένες κατά 1,7 δις δολλάρια σε σχέση με πέρυσι. Με βάση τους αριθμούς, είναι εμφανής η προτίμηση που δείχνουν πλέον οι καταναλωτές στις αγορές μέσω Internet, σε σύγκριση με την επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα, είτε λόγω χαμηλότερων τιμών, είτε λόγω ταχύτερης και πιό εύκολης διαδικασίας αγοράς. Συνολικά στο πενθήμερο από τις Ευχαριστίες μέχρι και την «ΚυβερνοΔευτέρα» οι online πωλήσεις ανήλθαν σε 5,5 δις δολλάρια, αυξημένες κατά 22% σε σχέση με το 2012.

cybermonday1-640x369Τα χέρια τους «τρίβουν» στο eBay και το Amazon.com αφού είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται 32,1% και 44,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS