ΑρχικήsecurityAntivirus που θα ειδοποιεί για εγκληματικό και παράνομο περιεχόμενο για $500

Antivirus που θα ειδοποιεί για εγκληματικό και παράνομο περιεχόμενο για $500

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο Antivirus που να ειδοποιεί σχετικά με εγκληματικό και παράνομο περιεχόμενο. Πρόκειται για τη διαφήμιση ενός ransomware που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Τα Ransomware συνήθως κλειδώνει το σύστημα του θύματος ή τον browser και εμφανίζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που προσποιείται ότι είναι από το FBI ή οποιαδήποτε άλλη αρχή. Στη συνέχεια ενημερώνει τα θύματα ότι το σύστημά τους είναι κλειδωμένο λόγω παράνομων δραστηριοτήτων και τους ζητά να πληρώσουν χρήματα για να το ξεκλειδώσουν.

Ένα νέο ransomware εντοπίστηκε από την ομάδα Malwarebytes, που ενημερώνει τα θύματα ότι το «ποινικό σας μητρώο έχει διαγραφεί»

browser-ransomware-buy-fake-antivirus

Το κακόβουλο λογισμικό προτείνει επίσης στα θύματα να αγοράσουν ένα Antivirus για $500, προκειμένου να ξεκλειδώσουν το σύστημα και να αποφευχθούν άλλες νομικές συνέπειες.

Εκείνοι που δεν υποψιάζονται την απάτη καταλήγουν να πληρώνουν περίπου 1200 δολάρια. Μετά την καταβολή των χρημάτων, θα λάβετε μόνο ένα μήνυμα «ο browser σας θα ξεκλειδωθεί μέσα σε 12 ώρες» και τίποτα άλλο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS