ΑρχικήsecurityΗ Kaspersky εκδίδει Infographic για την κλοπή ταυτότητας

Η Kaspersky εκδίδει Infographic για την κλοπή ταυτότητας

Kaspersky-Publishes-Infographic-on-Identity-Theft

Ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου αυξάνεται κάθε μέρα , αλλά πολλοί χρήστες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις διαδικτυακές απειλές. Ένα infographic που δημοσιεύθηκε από την Kaspersky παρουσιάζει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την κλοπή ταυτότητας και τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τέτοια εγκλήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 91% των χρηστών κάνουν online τραπεζικές συναλλαγές, το 87% κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων, το 65% αποθηκεύουν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό τους, ενώ το 25% αποθηκεύουν ακόμη και κωδικούς πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά πολύτιμα για εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Οι αριθμοί τηλεφώνου και τα προσωπικά στοιχεία των συγγενών σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απάτες, οι χρηματοοικονομικές πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κλοπή χρημάτων, ενώ οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και ταυτότητας μπορούν να αξιοποιηθούν για την διάδοση απάτης.

Αν οι διαδικτυακοί εγκληματίες παραβιάσουν τις συσκευές σας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας βίντεο και φωτογραφίες για εκβιασμό. Επιπλέον, πάρα πολλές πληροφορίες τοποθεσίας μπορεί να βοηθήσουν κλέφτες να εντοπίσουν το σπίτι σας.

Δείτε το infographic για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες και τρόπους προστασίας από τις διαδικτυακές απειλές.

Kaspersky-Publishes-Infographic-on-Identity-Theft-399845-2

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS