ΑρχικήinetΡωσία: Πλήρη έλεγχο του ίντερνετ θέλει η FSB

Ρωσία: Πλήρη έλεγχο του ίντερνετ θέλει η FSB

Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στα δεδομένα συνδρομητών Ίντερνετ που θα καταγράφονται και θα αποθηκεύονται από τους παρόχους.

Οι ρωσικές αρχές επιδιώκουν να επεκτείνουν την παρακολούθηση του Ίντερνετ, δίνοντας εντολή στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να αποθηκεύουν όλο το traffic προσωρινά, καθιστώντας το διαθέσιμο στην υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, FSB.

Στο πλαίσιο διατάγματος που συνέταξε το υπουργείο Επικοινωνιών, οι πάροχοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν εξοπλισμό ο οποίος θα καταγράφει και αποθηκεύει τη δραστηριότητα των συνδρομητών τους στο Ίντερνετ για τουλάχιστον 12 ώρες, και να παρέχουν στις υπηρεσίες ασφαλείας αποκλειστική πρόσβαση στα εν λόγω δεδομένα.

Τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Το εν λόγω διάταγμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα και έχει αποτελέσει λόγο αύξησης των προβληματισμών σχετικά με την αύξηση της παρακολούθησης στο Ίντερνετ από κυβερνητικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, το συγκεκριμένο διάταγμα συντάχθηκε με τη βοήθεια της FSB, και αναμένεται να εφαρμοστεί τον Ιούλιο, εφόσον λάβει τελική έγκριση από την κυβέρνηση. Τα δεδομένα στα οποία θα έχει πρόσβαση η υπηρεσία περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ΙΡ, ονόματα λογαριασμών, διευθύνσεις email και δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που απεστάλη από την εταιρεία Vimpelcom στο υπουργείο, στην οποία αμφισβητείται η νομιμότητα και συνταγματικότητα του διατάγματος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου Reuters, το ρωσικό υπουργείο Επικοινωνιών απάντησε ότι τέτοιου τύπου μέτρα απαιτούνται για την προστασία πολιτών από εγκληματίες και τρομοκράτες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS