Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Τα Transformers γίνονται -σχεδόν- πραγματικότητα

Το MIT κατασκευάζει τα πρώτα αυτο-συναρμολογούμενα ρομπότ!

Αν πάντα μαγευόσασταν από τις μοναδικές ικανότητες μεταμόρφωσης του Optimus Prime, τα νέα είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά.

Γιατί αν μας έχουν μάθει κάτι οι ταινίες, αυτό είναι ότι το μέλλον δεν ανήκει στις μηχανές, αλλά στα ρομπότ εκείνα που μπορούν να αυτοθεραπευτούν, να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και να αλλάξουν εντελώς την εμφάνισή τους σε λίγες μόνο στιγμές!

Κι ενώ το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ, φαίνεται πως έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αν και σαφώς πιο μετριοπαθές.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, αποτυπώνεται ό,τι καλύτερο έχει γίνει μέχρι στιγμής στα αυτο-συναρμολουμένα bots: μια σειρά μικρών μαγνητικών κύβων κάνουν τα δικά τους! Και είναι πολύ πιο συναρπαστικό απ’ όσο ακούγεται.

Γιατί τα M-Blocks είναι η νέα γενιά αυτο-συναρμολογούμενων ρομπότ που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης στο MIT. Κάθε κύβος περιέχει έναν τροχό στο εσωτερικό του, ο οποίος όταν περιστραφεί σε ασύλληπτες ταχύτητες -κάπου 20.000 στροφές ανά λεπτό- κάνει τον μαγνητικό κύβο να κινείται μόνος του.

tranmitfr1Και βέβαια είναι και το «έξυπνο» σύστημα αυτο-ευθυγράμμισης, που κάνει τους κύβους να στοιχίζονται μεταξύ τους, με τη βοήθεια φυσικά του μαγνητισμού. Κι ενώ το να βλέπεις έναν κύβο να πηδά και να ευθυγραμμίζεται με τους άλλους δεν είναι ίσως τόσο εντυπωσιακό, οι συνολικές ταυτόχρονες κινήσεις και τα μεμονωμένα τμήματα που ενώνονται σε ένα μεγαλύτερο όλον, δίνοντας νέες μορφές και σχήματα, κάνει τον νου να φαντάζεται ότι το μετριοπαθές αυτό μονοπάτι θα οδηγήσει κάποια στιγμή στη μαγεία των Autobots!

tranmitfr3Ο ερευνητής Kyle Gilpin, που εργάζεται στο project από κοινού με τον John Romanishin και την καθηγήτρια ρομποτικής Daniela Rus, ισχυρίζεται ότι όσο κι αν η τεχνολογία δεν είναι φυσικά καινούρια, ο τρόπος που τα M-Blocks αυτο-συναρμολογούνται είναι εντελώς καινοφανής.

tranmitfr2Δείτε το υλικό και αρχίστε να φαντάζεστε…

Πηγή: newsbeast.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *