ΑρχικήinetΗ GoDaddy ανακαλεί το πιστοποιητικό ασφαλείας της Lavabit, όταν έμαθε ότι το...

Η GoDaddy ανακαλεί το πιστοποιητικό ασφαλείας της Lavabit, όταν έμαθε ότι το έχει το FBI

Πριν από δύο μήνες, η εταιρεία Lavabit έκλεισε απότομα. Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούταν από τον Edward Snowden, έκλεισε για αυτό τον λόγο όπως μάθαμε αργότερα. Ως γνωστόν το FBI ζήτησε από τον Levison (τον ιδιοκτήτη του site) να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης της ιστοσελίδας του, ώστε να μπορέσουν να παίρνουν τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Ο Levison απέρριψε την πρόταση του FBI για μια προσαρμοσμένη κωδικοποίηση που θα τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που διακινούνταν καθημερινά. Ο Levison μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά παρέδωσε τα κλειδιά, αλλά σε μια μορφή που δεν ήταν καθόλου βολική για το FBI. Τους παρέδωσε 11 σελίδες από μια πολύ μικροσκοπική γραμματοσειρά, όπως αναφέρει το Forbes.

«Επέλεξα σκόπιμα μια γραμματοσειρά που θα ήταν δύσκολο να σαρωθεί ψηφιακά (OCR). Ήθελα να πρέπει να την εισάγουν με το χέρι», δήλωσε ο Levison σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα.

Το FBI παραπονέθηκε και ο Levison «κέρδισε» μια ποινή που του κόστιζε 5.000 δολάρια την μέρα για περιφρόνηση της απόφασης του δικαστηρίου. Έτσι όταν παρέδωσε τα κλειδιά σε ψηφιακή μορφή δύο ημέρες αργότερα έπρεπε να πληρώσει 10.000 δολάρια. Αν σήμερα επισκεφθείτε την διεύθυνση https://www.lavabit.com θα λάβετε το εξής μήνυμα.

lavabit

Αυτό έγινε χάρη στην GoDaddy – την εταιρεία πάροχο του της Lavabit, η οποία απέσυρε τα κλειδιά κρυπτογράφησης εφόσον ο Levison τα παρέδωσε στο στο FBI.

godaddy1

«Η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα certs όταν αντιληφθήκαμε ότι το ιδιωτικό κλειδί έχει κοινοποιηθεί σε κάποιον τρίτο και, συνεπώς, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την αποκρυπτογράφηση των επικοινωνιών μας», ανέφερε η εκπρόσωπος της GoDaddy Elizabeth L . Driscoll.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS