ΑρχικήUpdatesΗ Microsoft καταργεί το Location History στα Windows

Η Microsoft καταργεί το Location History στα Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε την κατάργηση της δυνατότητας Location History από τα Windows 10 και 11. Αυτό το feature επιτρέπει σε εφαρμογές να ανακτούν το ιστορικό τοποθεσίας της συσκευής. Η κατάργηση και αφαίρεσή του σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν θα αποθηκεύονται πλέον τοπικά και η ρύθμιση θα εξαφανιστεί από το λειτουργικό σύστημα.

Location History Windows Microsoft

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Location History ήταν ένα API που επέτρεπε στον εικονικό βοηθό Cortana να έχει πρόσβαση 24 ώρες στο ιστορικό της συσκευής όταν ήταν ενεργοποιημένη η τοποθεσία.

Το API, «Geolocator.GetGeopositionHistoryAsync», παρέχει στις εφαρμογές τοπικά αποθηκευμένα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί από υπηρεσίες τοποθεσίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Δείτε επίσης: Η ευπάθεια Zero-Day του Windows driver επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας συλλέγουν τοποθεσίες μόνο όταν μια εφαρμογή ή υπηρεσία ζητά την τοποθεσία του χρήστη – αλλά όχι περισσότερο από μία φορά το δευτερόλεπτο“, εξηγεί η Microsoft.

Τα δεδομένα τοποθεσίας της συσκευής αποθηκεύονται τοπικά και η λίστα συμπληρώνεται μόνο όταν μια εφαρμογή ή υπηρεσία το ζητήσει ενεργά.

Windows: Κατάργηση του Location History – Προετοιμασία για την αλλαγή

Οι προγραμματιστές θα πρέπει να απομακρυνθούν από το GetGeopositionHistoryAsync και να αξιολογούν τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Windows.Devices.Geolocation API. Αν δεν το κάνουν, βασικές λειτουργίες του εργαλείου τους ενδέχεται να επηρεαστούν.

Η επιλογή υπηρεσιών τοποθεσίας θα καταργηθεί επίσης από τις Ρυθμίσεις των Windows > Απόρρητο και ασφάλεια > Τοποθεσία.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν οι αθροιστικές ενημερώσεις KB5051987 & KB5051989 των Windows 11

Οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν εντελώς τη ρύθμιση για να αποκλείσουν τα αιτήματα πρόσβασης δεδομένων τοποθεσίας από όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες.

Η Microsoft καταργεί το Location History στα Windows
Η Microsoft καταργεί το Location History στα Windows

Μόλις γίνει η απενεργοποίηση, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κλικ στο κουμπί «Διαγραφή» για να διαγράψουν τυχόν δεδομένα τοποθεσίας από τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυτή η αλλαγή φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις συνεχείς προσπάθειες της Microsoft να βελτιώσει το απόρρητο των χρηστών και να απλοποιήσει τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Με την απομάκρυνση από την τοπική αποθήκευση του ιστορικού τοποθεσίας, η Microsoft πιθανότατα στοχεύει στη μείωση των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε συσκευές.

Δείτε επίσης: Νέο PowerShell script επιδιορθώνει κακόβουλα bootkit στα Windows

Οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν σε καλύτερο έλεγχο και προστασία των προσωπικών τους πληροφοριών στο μέλλον, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση ισχυρότερων μέτρων απορρήτου. Επομένως, είναι σημαντικό για τους χρήστες να ενημερώνονται για τέτοιες αλλαγές και να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την κοινή χρήση των δεδομένων τους (τοποθεσίας και άλλων) με διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

📧
Εγγραφείτε στο Newsletter του SecNews

Τα σημαντικότερα νέα Ασφάλειας & Τεχνολογίας στο Inbox σας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

FOLLOW US

📧
Newsletter SecNews
Τα σημαντικότερα νέα Ασφάλειας & Τεχνολογίας στο inbox σας.

LIVE NEWS