Το Google Maps έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Γνωρίζουμε ότι πολλοί από αυτούς τους χρήστες βασίζονται στην εφαρμογή κάθε μέρα. Παγκοσμίως, το Google Maps κατατάσσεται ως η τρίτη εφαρμογή Google με τις περισσότερες λήψεις μετά το YouTube και το YouTube Kids. Για να φτάσει μια εφαρμογή πλοήγησης σε αυτό το επίπεδο επιτυχίας, θα έπρεπε να αποδεικνύεται ως μια αξιόπιστη πηγή οδηγιών μέρα με τη μέρα. Και οι εκδόσεις Android και iOS του Google Maps έχουν σίγουρα προχωρήσει πολύ.
Δείτε επίσης: Apple Maps web: Υποστηρίζει τη δυνατότητα Look Around
Το αρχικό iPhone δεν διέθετε GPS, επομένως το Google Maps χρησιμοποίησε cell-site triangulation για να προσδιορίσουν την τοποθεσία του χρήστη. Μέχρι τη στιγμή που το Android 2.0 έκανε το ντεμπούτο του στο Motorola DROID τον Νοέμβριο του 2009, οι οδηγίες βήμα προς βήμα ήταν μια δωρεάν δυνατότητα για τους χρήστες Android.
Όταν το Apple Maps αντικατέστησε το Google Maps στο iOS τον Δεκέμβριο του 2012, το Google Maps με δωρεάν αναλυτικές οδηγίες ήταν διαθέσιμο δωρεάν από το App Store. Έκτοτε, η Google έχει μετατρέψει τους Χάρτες σε ελβετικό σουγιά των εφαρμογών πλοήγησης, προσθέτοντας λειτουργίες που κάνουν περισσότερα από το να σας μεταφέρουν από το σημείο “Α” στο σημείο “Β” γρήγορα και με ασφάλεια.
Βόρεια Κορέα: Κλάπηκαν crypto αξίας $ 659 εκατ. το 2024
Το TikTok ετοιμάζεται για κλείσιμο στις ΗΠΑ την Κυριακή;
Η Κίνα θα κατασκευάσει τεράστιο ηλιακό σταθμό στο διάστημα
Δείτε ακόμα: Οι κλέφτες αξιοποιούν το Google Maps για να βρουν τον επόμενο στόχο τους – Πώς να προστατευτείτε;
Για παράδειγμα, όταν φτάσετε στο σημείο “Β”, το Google Maps θα σας πει πού μπορείτε να μείνετε τη νύχτα, να απολαύσετε ένα γεύμα, να βρείτε διασκέδαση και αξιοθέατα, να πιείτε έναν καφέ και πολλά άλλα. Αλλά και πάλι, η δημοτικότητα της εφαρμογής εξαρτάται από την ακρίβεια που θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Περιστασιακά η εφαρμογή έχει απομακρύνει τους χρήστες από τον προορισμό τους ή τους έχει στείλει ακόμα και σε λάθος τοποθεσία. Αυτό συνέβη ξανά καθώς εκατοντάδες τουρίστες στην Ινδία που βασίζονταν στο Google Maps για να πάνε στον ναό Kollur Mookambika κατέληξαν 60 μίλια μακριά.
Πρόκειται για ένα σφάλμα που οδήγησε τους οδηγούς κατά λάθος σε ένα χωριό που ονομάζεται Nandalike αντί για το Ναό. Φαίνεται όμως ότι όλο και περισσότεροι χρήστες του Google Maps καταλήγουν στο απομακρυσμένο χωριό. Το πρόβλημα προκαλείται από ένα απλό σφάλμα που η Google μπορεί εύκολα να διορθώσει, αλλά για κάποιο λόγο δεν το έχει κάνει. Η εφαρμογή χαρακτηρίζει έναν μικρότερο ναό αφιερωμένο στη θεά Mookambikain στο Nandalike ως Ναό Kollur Mookambika και στέλνει τους τουρίστες εκεί κατά λάθος.
Δείτε επίσης: Η Google θα διαγράψει το Ιστορικό τοποθεσίας των Maps σας
Μπορείτε να δείτε ότι τα ονόματα των δύο ναών είναι αρκετά παρόμοια ώστε να προκαλούν σύγχυση, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ακόμη και όταν χρησιμοποιούν το Google Maps, οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τον ναό Kollur Mookambika πρέπει να προσέχουν τις οδικές πινακίδες για να βεβαιωθούν ότι κατευθύνονται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πηγή: phonearena