ΑρχικήinetΗ Apple εξοπλίζεται με AI με τη νέα δυνατότητα Apple Intelligence

Η Apple εξοπλίζεται με AI με τη νέα δυνατότητα Apple Intelligence

Η Apple αποκάλυψε τη νέα της δυνατότητα «Apple Intelligence» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της για το 2024, αποκαλύπτοντας επιτέλους τη δημιουργική της στρατηγική AI, που θα τροφοδοτήσει νέες εξατομικευμένες εμπειρίες στις συσκευές Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Το iOS 18 θα σας επιτρέπει να ηχογραφείτε τις κλήσεις σας

Apple Intelligence

«Το Apple Intelligence είναι το σύστημα προσωπικής νοημοσύνης που βάζει ισχυρά μοντέλα παραγωγής στον πυρήνα του iPhone, του iPad και του Mac σας», εξήγησε η Apple κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC.

Η δυνατότητα είναι βαθιά ενσωματωμένη στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia για ανάλυση, ανάκτηση και εκτέλεση ενεργειών στα δεδομένα της συσκευής σας.

Η δυνατότητα που υποστηρίζεται από AI λειτουργεί δημιουργώντας ένα σημασιολογικό ευρετήριο στη συσκευή, για την αποθήκευση δεδομένων που ανακτώνται από τα email, τις εικόνες, τους ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερωτήματα ανθρώπινης γλώσσας για να δημιουργήσετε εικόνες που δημιουργούνται από AI, να σας βοηθήσουν να γράψετε και να διορθώσετε το περιεχόμενό σας και να ανακτήσετε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις εφαρμογές σας.

Δείτε ακόμα: Apple: Με ποιά Mac είναι συμβατό το νέο λειτουργικό σύστημα macOS Sequoia;

Το Apple Intelligence θα βελτιώσει επίσης τη χρηστικότητα του φωνητικού βοηθού Siri επιτρέποντάς σας να κάνετε αιτήματα για πρόσβαση στις πληροφορίες σας, όπως να ζητήσετε από τη Siri να ανοίξει ένα email που λάβατε.

Apple AI

Η Apple είπε επίσης ότι συνεργάζεται με άλλες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες από εξωτερικές πηγές. Σύμφωνα με την Axios, ένας από αυτούς τους συνεργάτες είναι η OpenAI, που θα επιτρέψει στη Siri να ζητήσει από το ChatGPT πιο απαιτητικά ερωτήματα.

Η Axios αναφέρει ότι η Apple θα ιδιωτικοποιήσει αυτά τα αιτήματα αποκρύπτοντας τις διευθύνσεις IP και η OpenAI δεν θα αποθηκεύσει τα ερωτήματα. Ωστόσο, για όσους επιθυμούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς OpenAI τους με iOS, θα χρησιμοποιηθούν οι πολιτικές δεδομένων της OpenAI.

Καθώς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία αυτής της δυνατότητας τρέχουν απευθείας στη συσκευή, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε iPhone 15 Pro και iPad και Mac με τσιπ M1 και νεότερες εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Ποια μοντέλα iPhone μπορούν να υποστηρίξουν το iOS 18

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) φέρνει επανάσταση σε διάφορους τομείς, επιτρέποντας στις μηχανές να εκτελούν εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως το Apple Intelligence. Αυτό περιλαμβάνει πεδία όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η αναγνώριση εικόνας και η λήψη αποφάσεων. Η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να μαθαίνει από δεδομένα, να προσαρμόζεται σε νέες πληροφορίες και να εκτελεί σύνθετες αναλύσεις επιτρέπει την πρόοδο στην υγειονομική περίθαλψη, τα οικονομικά, την εκπαίδευση και όχι μόνο. Ενώ η τεχνολογία υπόσχεται πολλά οφέλη, εγείρει επίσης ηθικές και κοινωνικές ανησυχίες που απαιτούν προσεκτική εξέταση και ρύθμιση.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS