ΑρχικήGamingΗ FTC απορρίπτει την πρόταση του ESRB για χρήση του εργαλείου επαλήθευσης...

Η FTC απορρίπτει την πρόταση του ESRB για χρήση του εργαλείου επαλήθευσης ηλικίας αναγνώρισης προσώπου

FTC
ESRB

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) Απορρίπτει την Πρόταση του Εταιρικού Οργανισμού Βαθμολόγησης Ψυχαγωγικού Λογισμικού (Entertainment Software Rating Board – ESRB) για Χρήση Εργαλείου Αναγνώρισης Ηλικίας με Προσωπική Αναγνώριση.

Δείτε επίσης: Τα Tales of Kenzera: Zau και Dave the Diver στο PlayStation Plus

Περίπου πριν από ένα χρόνο, ο Εταιρικός Οργανισμός Βαθμολόγησης Ψυχαγωγικού Λογισμικού (ESRB) αντιμετώπισε κριτική όταν ανακοίνωσε ότι εργαζόταν πάνω σε ένα εργαλείο αναγνώρισης προσώπου για να επιβεβαιώνει τις ηλικίες των χρηστών με μια εφαρμογή που υποβλήθηκε γύρω στον ίδιο χρόνο. Καλά, περίπου 300 μέρες αργότερα, η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου (FTC) ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση του οργανισμού.

Σε ένα blog post που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Παρασκευή, η FTC ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της εταιρείας για την τεχνολογία. Η FTC δήλωσε ότι απέρριψε την αίτηση με ψήφο 4-0, σημειώνοντας ότι έλαβε πάνω από 350 σχόλια για το θέμα πριν από την ψηφοφορία. Όπως αναφέρει η FTC, εκείνοι που αντιτάχθηκαν στην αίτηση επεσήμαναν την ιδιωτικότητα, την προστασία, την ακρίβεια και τα deepfakes ως ανησυχίες. Αντίθετα, εκείνοι που υποστήριξαν την αίτηση ένιωσαν ότι είχε “επαρκείς οδηγίες προστασίας της ιδιωτικότητας”.

Η ESRB δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα σχολίου της IGN.

Δείτε ακόμα: Το Ark: Survival Ascended διαθέσιμο τώρα στο Xbox Game Pass

Αν είχε εγκριθεί η αίτηση, η FRC θα είχε προσθέσει την τεχνολογία ανίχνευσης ηλικίας προσώπου στη λίστα των αποδεκτών μορφών λήψης γονικής συγκατάθεσης για τη συλλογή πληροφοριών από χρήστες μικρής ηλικίας κάτω των 13 ετών σύμφωνα με τον Περί Προστασίας της Προσωπικής Πληροφορίας των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το COPPA, ο νόμος, απλά, σχεδιάστηκε για την προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών κάτω των 13 ετών, ζητώντας γονική συγκατάθεση για τη συλλογή ή τη χρήση προσωπικών δεδομένων για αυτούς τους ανήλικους χρήστες.

Πέρυσι, η ESRB συνεργάστηκε με την εταιρεία ψηφιακής ταυτότητας Yoti και την SuperAwesome για τη δημιουργία αυτής της τεχνολογίας για την επαλήθευση των ηλικιών των χρηστών. Η ESRB δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να αναγνωρίζει απευθείας τα άτομα αλλά μάλλον να εκτιμά την ηλικία του χρήστη και δήλωσε ότι δεν θα αποθηκεύει τα δεδομένα μετά το πέρας της ανάλυσης.

Δείτε επίσης: Halo: Infinite Εκκίνηση Λειτουργίας για το THE YAPPENING II

Η αίτηση που υποβλήθηκε πέρυσι αποκάλυψε τα βήματα για την επαλήθευση, τα οποία περιλαμβάνουν έναν χρήστη να παίρνει μια φωτογραφία του εαυτού του και το σύστημα να ελέγχει αν υπάρχει ανθρώπινο πρόσωπο στο πλαίσιο και να το ανεβάζει πίσω στον διακομιστή της Yoti για εκτίμηση ηλικίας. Μία παρόμοια έννοια με αυτό που πρόσθεσε η Roblox το 2023, όπου οι χρήστες πρέπει να ανεβάσουν μια selfie και ένα διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης για να επαληθεύσουν την ηλικία τους για να δουν ώριμο περιεχόμενο.

Ενώ η FTC απέρριψε την πρόταση, ο αμερικανικός ρυθμιστής δήλωσε ότι μπορεί να υποβάλει ξανά την αίτηση “στο μέλλον”.

Πηγή: ign

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS