ΑρχικήHow ToΠώς θα προστατέψετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα

Πώς θα προστατέψετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα

Η ψηφιακή ταυτότητα ή ψηφιακό αποτύπωμα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην δικτυωμένη εποχή μας. Ωστόσο συχνά μπορεί να απειληθεί από κακόβουλους χρήστες, που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Acer παραβίαση δεδομένων: Πωλούνται δεδομένα σε hacking forum

ψηφιακό αποτύπωμα

Οι κύριες απειλές για το ψηφιακό αποτύπωμα περιλαμβάνουν το κακόβουλο λογισμικό, όπως οι ιοί και τα trojans, που μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από τον υπολογιστή σας. Επίσης, οι διαρροές δεδομένων από εταιρείες και οργανισμούς μπορούν να αποκαλύψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες σε τρίτους, προκαλώντας σοβαρές παραβιάσεις της ιδιωτικότητας. Το phishing είναι μια άλλη σημαντική απειλή, όπου οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα διαπιστευτήριά σας μέσω ψεύτικων μηνυμάτων ή ιστοσελίδων. Τέλος, οι επιθέσεις man-in-the-middle, όπου οι επιτιθέμενοι παρεμβαίνουν σε μια σύνδεση δικτύου για να κλέψουν ή να παραποιήσουν πληροφορίες, είναι μια σημαντική απειλή για την ψηφιακή ταυτότητα.

Δείτε ακόμα: Halara: Hacker διέρρευσε δεδομένα 950.000 πελατών

Οι χάκερ χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να κλέψουν τα ψηφιακά αποτυπώματα. Μία από αυτές είναι το phishing, όπου οι χάκερς δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν με αυθεντικές σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν τους χρήστες να εισάγουν τα στοιχεία τους. Μια άλλη τεχνική είναι η χρήση malware. Το malware μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή χωρίς τη γνώση του χρήστη και μπορεί να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις, να κατασχεί τα δεδομένα της πιστωτικής κάρτας ή να παρακολουθεί την διαδικτυακή συμπεριφορά. Επίσης, οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική της επίθεσης Man-in-the-Middle (MitM), όπου διακόπτουν και παρακολουθούν την επικοινωνία μεταξύ δύο σημείων στο δίκτυο. Τέλος, οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική της επίθεσης ‘πλευρικού καναλιού’ όπου εκμεταλλεύονται την φυσική συμπεριφορά των συστημάτων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Greater Manchester Police: Δεδομένα αστυνομικών παραβιάστηκαν

Πώς μπορούν οι χρήστες να προστατεύσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα;

Οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα χρησιμοποιώντας ισχυρούς και μοναδικά κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό τους στο διαδίκτυο. Επίσης, είναι σημαντικό να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους. Επιπλέον, οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν να δημιουργήσουν δύσκολους κωδικούς πρόσβασης που είναι δύσκολο να παραβιαστούν. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνονται τακτικά τα λειτουργικά συστήματα και οι εφαρμογές, καθώς οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν από τις πιο πρόσφατες απειλές. Η χρήση δικτύων VPN μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ψηφιακής ταυτότητας, κρυπτογραφώντας την επικοινωνία στο διαδίκτυο και καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση της δραστηριότητας του χρήστη.Τέλος, οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις πληροφορίες που μοιράζονται στο διαδίκτυο. Πρέπει να αποφεύγουν την κοινοποίηση προσωπικών ή ευαίσθητων δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή της ταυτότητάς τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS