ΑρχικήinetΣυνελήφθη ο youtuber “Hayate” ή “Αρχηγός” για κακοποίηση ΑμεΑ σε live stream

Συνελήφθη ο youtuber “Hayate” ή “Αρχηγός” για κακοποίηση ΑμεΑ σε live stream

Ένας 35χρονος ο οποίος κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον youtuber “Hayate” ή όπως τον φώναζαν άλλοι “Αρχηγός“. Συγκεκριμένα οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης συνέλαβαν τον 35χρονο σε περιοχή της Αττικής για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο “Hayate” από τις 3 Ιανουαρίου 2023 ως τις 6 Φεβρουαρίου 2024 είχε προβεί κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τις οποίες μάλιστα μετέδιδε τόσο στο Youtube όσο και στο Tik Tok με τους θεατές του να πληρώνουν για να δουν όλα αυτά που γινόντουσαν.

Μετά από καταγγελίες Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβησαν στην οικία του “Hayate“, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε live stream, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή πληροφοριών: libre.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS