ΑρχικήgamingΟ hacker κονσολών πλήρωνε στη Nintendo $25 τον μήνα από τη φυλακή

Ο hacker κονσολών πλήρωνε στη Nintendo $25 τον μήνα από τη φυλακή

Μέσα από τα σίδερα της φυλακής, ο hacker αποκαλύπτει πώς κατάφερε να πληρώνει τη Nintendo $25 κάθε μήνα.

Μέσα από τα σίδερα της φυλακής, ο hacker αποκαλύπτει πώς κατάφερε να πληρώνει τη Nintendo $25 κάθε μήνα για την κονσολική πειρατεία.

Όταν ο 54χρονος Gary Bowser παραδέχτηκε την ενοχή του για τον ρόλο του στον βοηθητικό χαρακτήρα που είχε προς την Team Xecuter στη δημιουργία των αξεσουάρ κονσολών που επέτρεπαν την πειρατεία, συνειδητοποίησε ότι πιθανόν να μην επιστρέψει ποτέ τα $14.5 εκατομμύρια που οφείλε στη Nintendo για ποινές αστικού και ποινικού χαρακτήρα. Ωστόσο, σε νέα συνέντευξη με την εφημερίδα The Guardian, ο Bowser αναφέρει ότι άρχισε να καταβάλλει μηνιαίες δόσεις των $25 ακόμη και κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Δείτε επίσης: Spec Ops: The Line – Αφαιρέθηκε μόνιμα από το Steam

Το περασμένο έτος, ο Bowser αφέθηκε ελεύθερος μετά από 14 μήνες φυλάκισης από τη συνολική ποινή των 40 μηνών (συν 16 μήνες προφυλάκισης πριν τη δίκη), η οποία καλύφθηκε σε διάφορες φυλακές. Κατά τη διάρκεια μέρους αυτής της περιόδου, ο Bowser αναφέρει στην εφημερίδα The Guardian ότι πληρώθηκε με $1 ανά ώρα για βάρδιες τεσσάρων ωρών, καθοδηγώντας άλλους κρατούμενους που βρίσκονταν υπό επίβλεψη για αυτοκτονικές τάσεις.

Από αυτά τα χρήματα, ο hacker αναφέρει ότι “πλήρωνε τη Nintendo $25 τον μήνα” κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Αυτό ταιριάζει περίπου με μια συζήτηση που είχε με το podcast του Nick Moses πέρυσι, όπου είχε ήδη πληρώσει $175 στη Nintendo κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Δείτε παράλληλα: Okta: Έρχονται απολύσεις που επηρεάζουν 400 υπαλλήλους

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η Nintendo πιθανόν θα συνεχίσει να παίρνει το 20 έως 30% του συνολικού εισοδήματος του Bowser (μετά την πληρωμή “αναγκαίων εξόδων” όπως ενοίκιο) για το υπόλοιπο της ζωής του.

‘Ηταν το Θύμα;

Ενώ συνήθως οι άνθρωποι που συνδέονται με την πειρατεία αντιμετωπίζουν πρόστιμα αντί για φυλάκιση, οι δικηγόροι της Nintendo υπογράμμισαν ότι προώθησαν τη φυλάκιση για τον hacker για “να στείλουν ένα μήνυμα ότι υπάρχουν συνέπειες για τη συμμετοχή σε μια διαρκή προσπάθεια υπονόμευσης της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών.” Αυτό φαίνεται να ήταν αποτελεσματικό, τουλάχιστον όσον αφορά τον Bowser, ο οποίος δήλωσε στην The Guardian ότι “Η ποινή ήταν σαν ένα μήνυμα σε άλλους που είναι ακόμη εκεί, ότι αν πιαστούν… θα υποστούν σκληρή ποινή.” Ωστόσο, ο Bowser υποστηρίζει επίσης ότι δεν είχε άμεση συμμετοχή στον κώδικα ή την κατασκευή των προϊόντων της Team Xecuter, και εργαζόταν μόνο σε δευτερεύοντα θέματα όπως ο έλεγχος προϊόντος, η προώθηση και η κωδικοποίηση της ιστοσελίδας. Μιλώντας στο Ars το 2020, η Aurora, συντάκτρια του Wololo, ενός ιστοτόπου ειδήσεων για χάκινγκ, περιέγραψε τον Bowser ως “έναν είδους PR guy” για την Team Xecuter. Παρά ταύτα, ο Bowser δήλωσε ότι η αποδοχή συμφωνίας για μόνο δύο κατηγορίες του εξασφάλισε τον χρόνο και τα χρήματα που θα έτρωγε μια δίκη με όλες τις 14 κατηγορίες που κατατέθηκαν εναντίον του.

 Μιλώντας στο Ars το 2020, η Aurora, συντάκτρια του Wololo, ενός ιστοτόπου ειδήσεων για χάκινγκ, περιέγραψε τον Bowser ως "έναν είδους PR guy" για την Team Xecuter. Παρά ταύτα, ο Bowser δήλωσε ότι η αποδοχή συμφωνίας για μόνο δύο κατηγορίες του εξασφάλισε τον χρόνο και τα χρήματα που θα έτρωγε μια δίκη με όλες τις 14 κατηγορίες που κατατέθηκαν εναντίον του.

Ο Bowser συνελήφθη στη Δομινικανή Δημοκρατία το 2020. Ο Max “MAXiMiLiEN” Louarn, συνάδελφος μέλος της Team Xecuter και Γάλλος υπήκοος, ο οποίος κατηγορήθηκε και κρατήθηκε στην Τανζανία την ίδια περίοδο με τη σύλληψη του Bowser, ζούσε ακόμη στη Γαλλία μέχρι τα μέσα του 2022 και δεν έχει εκδοθεί ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κινέζος υπήκοος και συν-κατηγορούμενος Yuanning Chen παραμένει ελεύθερος.

Δείτε ακόμα: TikTok: Η τοξική τάση «Legging Legs» απαγορεύτηκε

“Αν ο κύριος Louarn έρθει μπροστά μου για την ποινή του, είναι πολύ πιθανό να καταδικαστεί σε διψήφια χρόνια φυλακίσης για τον ρόλο και τη συμμετοχή του, όπως και ο άλλος άτομο [Chen],” δήλωσε ο Αμερικανός Ομοσπονδιακός Δικαστής Robert Lasnik κατά τη δίκη του Bowser.

Επιστροφή στην κοινωνία

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή, ο Bowser ανέφερε στην εφημερίδα The Guardian ότι υπέφερε από μια σοβαρή περίοδο COVID που κράτησε δύο εβδομάδες, τόσο σοβαρή που “ένας ιερέας έρχονταν μια φορά την ημέρα για να του διαβάζει μια προσευχή.” Μια επίθεση ελεφαντίασης τον άφησε επίσης ανίκανο να φορέσει παπούτσι στο αριστερό του πόδι και απαιτούσε τη χρήση αμαξιδίου, όπως δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: PayPal: Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις για το 2024

Τώρα που είναι ελεύθερος, ο Bowser λέει ότι βασίζεται σε φίλους και σε μια σελίδα GoFundMe για να πληρώσει το ενοίκιο και τα απαραίτητα έξοδα, ενώ ψάχνει για δουλειά. Αυτή η αναζήτηση θα μπορούσε να περιοριστεί κάπως από το ποινικό μητρώο του και από τους όρους της συμφωνίας που τον εμποδίζουν από το να εργαστεί με οποιοδήποτε σύγχρονο υλικό παιχνιδιού.

Παρά αυτά, ο Bowser δήλωσε στην The Guardian ότι η τρέχουσα κατάστασή του είναι ακόμη προτιμότερη από μια περίοδο αστέγειας που έζησε κατά τη διάρκεια των 20 του χρόνων. Και ενώ το hacking κονσολών ενδέχεται να είναι αδύνατο για τον Bowser, φαίνεται πως εξακολουθεί να “πειράζει” παλιούς αριθμομηχανικούς της Texas Instruments για να περνά τον χρόνο του.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS