ΑρχικήsecurityFTX: Έχει λυθεί το μυστήριο της κλοπής των 400 εκατ. δολαρίων;

FTX: Έχει λυθεί το μυστήριο της κλοπής των 400 εκατ. δολαρίων;

Η κλοπή κρυπτονομισμάτων (bitcoin), αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, από τη FTX κατά τη διάρκεια της κατάρρευσής της τον Νοέμβριο του 2022, αποδίδεται σε μια ομάδα κλεφτών που χρησιμοποίησε αντικαταστάσεις SIM.

FTX

Αρχικά, πολλοί υποπτεύονταν ότι η κλοπή πραγματοποιήθηκε από άτομα που γνώριζαν την εταιρεία – συμπεριλαμβανομένου, ενδεχομένως, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Sam Bankman-Fried, που καταδικάστηκε τώρα για απάτη. Ωστόσο, οι πληροφορίες που παρέχονται από τα blockchain του προηγούμενου έτους υποδηλώνουν ότι οι εξωτερικοί κακοποιοί επέλεξαν μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την FTX, για να προβούν σε μια μαζική κλοπή.

Δείτε επίσης: Οι αρχές κατέσχεσαν 50.000 Bitcoin από τον χειριστή του παλιού πειρατικού site movie2k

Τρεις ύποπτοι – ο Robert Powell, ο Carter Rohn, και η Emily Hernandez – κατηγορούνται για τη διοίκηση της ομάδας “Powell SIM Swapping Crew”. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, κατάφεραν να κλέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της FTX. Οι ληστές επιτέθηκαν στα θύματα κατά τη διάρκεια της πτώχευσης της FTX, εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατούσε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αρχές να ασκούν κατηγορίες κατά των υπόπτων.

Εκπλήσσει το γεγονός ότι οι δράστες της FTX που ανέκλεψαν κεφάλαια φαίνεται να είναι Αμερικανοί, ενώ η Elliptic αναφέρει ότι τα κλεμμένα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε blockchains συνδεδεμένα με τη Ρωσία. Οι μίξεις κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν υπόκεινται σε κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φαίνεται ότι τα 400 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασαν οι χάκερς μεταφέρθηκαν σε εταιρείες ξεπλύματος χρήματος. Η Elliptic εκφράζει αβεβαιότητα σχετικά με το αν τα κλεμμένα κεφάλαια βρίσκονται ακόμη υπό έλεγχο, ενώ η αποζημίωση προς τα θύματα της FTX εξαρτάται από το εάν οι χάκερς έχουν λάβει κάποιο μερίδιο αυτού του ποσού. Αυτή η εξέλιξη αποκαλύπτει μέρος του μυστηρίου πίσω από την κατάρρευση της FTX και την απώλεια κεφαλαίων.

FTX κλοπή

Διαβάστε περισσότερα: Have I Been Pwned: Προσθέτει 71 εκατομμύρια emails από τη λίστα κλοπής λογαριασμών του Naz.API

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπονοείται ότι θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ένα άλλο μυστήριο πίσω από την κατάρρευση της FTX και την απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και δεν μπορεί να εξακριβωθεί ολοκληρωτικά, φαίνεται ότι τουλάχιστον μπορεί να αποφευχθεί η κατηγορία του Sam Bankman-Fried για αυτό το έγκλημα.

Πηγή: wired.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS