ΑρχικήbusinessΗ τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια

Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε επενδύσεις στην κυβερνοασφάλεια

Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων (VC) κλιμακώνουν τις επενδύσεις τους στην κυβερνοασφάλεια με βάση τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι παραβιάσεις ασφάλειας παραμένουν υψηλές παγκοσμίως. Η εταιρεία VC Accel έχει ήδη επενδύσει σε πολλές ινδικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, ενώ άλλοι επενδυτές εκφράζουν αισιοδοξία για τον συγκεκριμένο τομέα.

Οι τεχνολογικές βελτιώσεις σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο έχουν αυξήσει τον κίνδυνο παραβίασης δεδομένων, και η αντιμετώπιση αυτών των απειλών έχει γίνει προτεραιότητα. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο τομέας αυτός θα παραμείνει επενδυτικά ελκυστικός, με αναμενόμενη αύξηση των επενδύσεων. Η έκθεση της McKinsey επισημαίνει ότι οι ζημίες από κυβερνοεπιθέσεις αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025.

Δείτε επίσης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη Στο Κέντρο των Σχεδίων της Apple

Η συνεργασία της τεχνητής νοημοσύνης με την κυβερνοασφάλεια αναμένεται να ενισχύσει τις επενδύσεις, με την Ινδία να καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις. Παρά τις επενδύσεις όμως, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κυβερνοαπειλές, καθιστώντας αναγκαία την επένδυση σε αυτό τον τομέα.

Σύμφωνα με ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου, η Ινδία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας λόγω του μεγάλου αριθμού μηχανικών ασφαλείας, που την καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για επενδύσεις. Παρατηρείται μετατόπιση από εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας σε προϊόντα, όπου μηχανικοί ασφαλείας επιστρέφουν στην Ινδία. Ωστόσο, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προκλήσεις λόγω τεχνολογικών εξελίξεων, ρυθμιστικών ζητημάτων και αυξανόμενων κυβερνοεπιθέσεων.

τεχνητή νοημοσύνη

Παρά τις αυξημένες επενδύσεις, αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά κυβερνοασφάλειας στην Ινδία να εξελιχθεί πλήρως σε 5-10 χρόνια.

Πηγή: livemint.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS