ΑρχικήinetΤο πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στην Arizona από την E-ONE

Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στην Arizona από την E-ONE

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός ηλεκτρικού πυροσβεστικού οχήματος για το πυροσβεστικό τμήμα της πόλης Mesa, η E-ONE παρέδωσε το ηλεκτρικό όχημα σωμάτων ασφαλείας, το οποίο ξεκινά τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Arizona – το πρώτο του είδους του στην πολιτεία και ένα από τα πρώτα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα E-ONE

Δείτε επίσης: Η Xiaomi ανακοινώνει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο SU7

Η E-ONE, Inc. είναι ένας κατασκευαστής πυροσβεστικών οχημάτων με έδρα τη Φλόριντα που εξειδικεύεται σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, φορτηγά διάσωσης και προσαρμοσμένα πυροσβεστικά οχήματα. Λειτουργεί ως πλήρως καταχωρημένος θυγατρικός του REV Group ($REVG) – μια συλλογή εταιριών σχεδιασμού και κατασκευής που αποτελείται από έξι διαφορετικές εταιρικές επωνυμίες, συμπεριλαμβανομένης της E-ONE.

Τον Νοέμβριο του 2021, αναφερθήκαμε ότι το Πυροσβεστικό και Ιατρικό Τμήμα της Mesa, Arizona, είχε επιλέξει την REV Group και την E-ONE για την ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση του πρώτου μοντέλου του Vector – ένα προσαρμόσιμο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα που παρουσιάστηκε από την εταιρεία το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τότε, αναμενόταν ότι το Vector θα ξεκινούσε τη λειτουργία του στη Mesa ως το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στη Βόρεια Αμερική, ενώ παράλληλα ήδη το 2021, στη Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, είχε τεθεί σε λειτουργία ένα υβριδικό ηλεκτρικό φορτηγάκι. Ωστόσο, η Rosenbauer προέκαμψε την E-ONE και παρέδωσε ένα πλήρως ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στο Πυροσβεστικό Τμήμα του Λος Άντζελες τον Μάιο του 2022.

ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα E-ONE

Παρόλα αυτά, αυτά τα πλήρως ηλεκτρικά πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και είναι συναρπαστικό να τα βλέπουμε να εισέρχονται σε νέες πόλεις, όπως η Mesa, Arizona. Αυτό διαπιστώνεται και από τη σημερινή ανακοίνωση της REV Group, σύμφωνα με την οποία το πυροσβεστικό όχημα Vector βρίσκεται επίσημα σε λειτουργία στο Πυροσβεστικό Σταθμό 221 στο νοτιοανατολικό τμήμα της Mesa. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές και τη σημαντική μείωση της ηχορύπανσης, η E-ONE αναφέρει ότι το Vector μπορεί να αντλεί νερό με τέσσερα λάστιχα στα 750 γαλόνια ανά λεπτό για τέσσερις ώρες με μια μόνο φόρτιση.

Δείτε επίσης: Audi: Παρέχει δωρεάν οικιακούς φορτιστές σε αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων e-tron

Το νέο σπίτι του πυροσβεστικού οχήματος στον Σταθμό 221 κατασκευάστηκε το 2021 και έχει εξοπλιστεί με έναν φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων που μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως το όχημα σε περίπου 3,5 ώρες. Σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες στον σταθμό για να διατηρεί τους πυροσβέστες και το περιβάλλον ασφαλέστερα και πιο υγιή, το ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα Vector θα στηρίξει το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα της Πόλης της Mesa και τον στόχο της επίτευξης της άνευ άνθρακα ισορροπίας μέχρι το 2050.

ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα E-ONE

Η Πυροσβεστική Διευθύντρια Mary Cameli μίλησε για την τελευταία προσθήκη στο στόλο έκτακτης ανάγκης του τμήματος:

“Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που συμβολίζει σήμερα. Ως τμήμα, κάνουμε ένα μοναδικό βήμα προς τη βελτίωση της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού μας. Κάθε καινοτόμο βήμα που συμβάλλει στην συνολική υγεία και ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως τμήμα, έχουμε το προνόμιο να είμαστε μέρος μιας πόλης που χρησιμοποιεί δεδομένα και έρευνα σε συνδυασμό με την τεχνολογία και μια προθυμία να δοκιμάσει ιδέες και να αναλύσει τα αποτελέσματα. Το να κατευθύνουμε, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία όπως αυτό το φορτηγό για να βοηθήσουμε στην μείωση των κινδύνων για τις ομάδες μας είναι χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της Mesa.”

Η πλατφόρμα 800V του Vector διαθέτει συνολική χωρητικότητα μπαταρίας 327 kWh, παρέχοντας τον χώρο για την προσαρμογή του βορειοαμερικανικού ταξιδιού, του σώματος και του κτηρίου αντλίας της E-E-ONE. Το ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα προσφέρει μέχρι 1.250 γαλόνια το λεπτό (GPM) (4.739 LPM) χωρητικότητα αντλίας, δίπλα στην πιστοποίηση NFPA/ULC για όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες.

Κοιτώντας μπροστά, ο Δήμαρχος της Mesa, John Giles, λέει ότι η πόλη θα χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα Vector ως δοκιμαστική περίπτωση όσον αφορά τη συνολική εξοικονόμηση κόστους και την αποδοτικότητα του στόλου που τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να παρέχουν στις πόλεις στο μέλλον. Για παράδειγμα, η REV Group κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά ασθενοφόρα, οδοκαθαριστές και αστικά λεωφορεία, μεταξύ άλλων – έτσι υπάρχουν ήδη πολλές επιπλέον επιλογές στην αγορά. Μάθετε περισσότερα για το πυροσβεστικό όχημα Vector παρακάτω:

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS