ΑρχικήsecurityGallery Systems: Ransomware επίθεση επηρεάζει online συλλογές μουσείων

Gallery Systems: Ransomware επίθεση επηρεάζει online συλλογές μουσείων

Ο πάροχος λύσεων λογισμικού μουσείων, Gallery Systems, αποκάλυψε διακοπές IT που προκλήθηκαν από μια επίθεση ransomware την περασμένη εβδομάδα.

Gallery Systems Ransomware επίθεση μουσεία

Η Gallery Systems δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2022 όταν συγχωνεύτηκε με την Artsystems, έναν παγκόσμιο ηγέτη στο λογισμικό διαχείρισης γκαλερί και συλλογών. Πλέον διαθέτει ένα εντυπωσιακό portfolio, που περιλαμβάνει περισσότερα από 800 μουσεία. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς πελάτες είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Met), το Μουσείο Τέχνης Chrysler, το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας (MoPOP) στο Σιάτλ, το Barnes Foundation, το Crystal Bridges Museum of American Art και το San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA).

Δείτε επίσης: Η ομάδα Cactus Ransomware χάκαρε την Σουηδική εταιρεία Coop

Η Gallery Systems ειδοποίησε τους πελάτες σχετικά με μια επίθεση ransomware που έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσυνδέσει τα συστήματά της για να αποτρέψει την κρυπτογράφηση άλλων συσκευών στο δίκτυο.

Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στο λογισμικό και εκτιμούμε ειλικρινά την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα επαναφέρουμε τα δεδομένα σας με το τελευταίο διαθέσιμο αντίγραφο ασφαλείας“, ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Δυστυχώς, ορισμένοι κρυπτογραφημένοι διακομιστές είναι υπεύθυνοι για τη φιλοξενία πολλών υπηρεσιών Gallery Systems, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής πλατφόρμας που ονομάζεται eMuseum. Πολλά μουσεία και κολέγια χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για τη δημιουργία διαδικτυακών συλλογών και εκθέσεων με δυνατότητα αναζήτησης μέσω emuseum.com subdomains, που είναι πλέον εκτός σύνδεσης, όσο η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίθεση και να αποκαταστήσει τα συστήματα.

Δείτε επίσης: Black Basta ransomware: Ερευνητές δημιούργησαν εργαλείο αποκρυπτογράφησης

Η Gallery Systems λέει ότι έχει ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου και διεξάγει εσωτερική έρευνα για να προσδιορίσει την αιτία και τον πλήρη αντίκτυπο της επίθεσης.

Προς το παρόν, καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Gallery Systems.

Πώς οι επιθέσεις ransomware επηρεάζουν τις επιχειρήσεις;

Τα ransomware attacks επηρεάζουν τις επιχειρήσεις με πολλούς τρόπους. Καταρχάς, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική διακοπή των επιχειρηματικών λειτουργιών, καθώς τα συστήματα πληροφορικής και τα δεδομένα που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία μπορεί να γίνουν απρόσιτα.

Δείτε επίσης: Δημιουργία ransomware από Κινέζους χάκερς μέσω ChatGPT

Επιπλέον, η αποκατάσταση των συστημάτων και των δεδομένων μετά από μια επίθεση ransomware μπορεί να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή, αυξάνοντας το κόστος της επιχείρησης. Αυτό μπορεί να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα και τη φήμη της επιχείρησης, καθώς οι πελάτες και οι εταίροι μπορεί να αμφισβητήσουν την ικανότητά της να προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα τους.

Τέλος, οι επιθέσεις ransomware μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό άγχος και στρες, καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να ανακτήσουν τα δεδομένα τους, ενώ υπάρχει και φόβος για περαιτέρω επιθέσεις.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS