ΑρχικήSecurityΥπουργείο Δικαιοσύνης: Αποδιοργανώνει τη Ransomware συμμορία BlackCat

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αποδιοργανώνει τη Ransomware συμμορία BlackCat

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει στην κατάσχεση πολλών ιστότοπων ransomware που χρησιμοποιούνταν από τη συμμορία Blackcat.

ransomware BlackCat

Αυτή η ransomware συμμορία, γνωστή επίσης ως ALPHV ή Noberus έχει επιτεθεί σε δίκτυα σε όλο τον κυβερνοχώρο παγκοσμίως. Μεταξύ των θυμάτων της ομάδας βρίσκονται και ορισμένα δίκτυα υποδομής σημαντικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με περίπου 1.000 θύματα. Πολλές ξένες υπηρεσίες επιβολής του νόμου διενεργούν επί του παρόντος έρευνες για το θέμα αυτό.

Δείτε επίσης: FBI: Η ransomware συμμορία ALPHV/BlackCat έχει κερδίσει πάνω από $ 300 εκατ. τους τελευταίους μήνες

Η ransomware συμμορία Blackcat χρησιμοποιεί κυρίως ransomware για να διεισδύσει σε υπολογιστές, να κλειδώσει τα αρχεία και να απαιτήσει χρήματα για την αποκρυπτογράφησή τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφιέρωσε 18 μήνες για να αναπτύξει ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης, το οποίο επιτρέπει σε πάνω από 500 θύματα της Blackcat να αποκαταστήσουν τα συστήματα των υπολογιστών τους.

Με τη βοήθεια ενός εργαλείου αποκρυπτογράφησης που παρείχε το FBI σε εκατοντάδες θύματα ransomware σε όλο τον κόσμο, επιτράπηκε η επανέναρξη των επιχειρήσεων και των σχολείων, ενώ οι υπηρεσίες υγείας και έκτακτης ανάγκης ανακτήθηκαν στον κυβερνοχώρο.

ransomware BlackCat

Αυτή τη στιγμή, η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύουμε τα θύματα και να στοχεύουμε στην αποδόμηση του οικοσυστήματος που ωθεί το κυβερνοέγκλημα.

Διαβάστε επίσης: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εστιάζει στο κυνήγι των DeFi χάκερ

Πηγή: presidentialprayerteam.org

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS