ΑρχικήsecurityΚαναδάς: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει κρατικούς υπαλλήλους

Καναδάς: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει κρατικούς υπαλλήλους

Η κυβέρνηση του Καναδά ανέφερε ότι δύο από τους εργολάβους της υπέστησαν χακάρισμα, με αποτέλεσμα την παραβίαση δεδομένων που ανήκουν σε κρατικούς υπαλλήλους.

Καναδάς παραβίαση δεδομένων

Αυτές οι παραβιάσεις σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα και επηρέασαν την Brookfield Global Relocation Services (BGRS) και τη SIRVA Worldwide Relocation & Moving Services. Και οι δύο παρέχουν υπηρεσίες σε υπαλλήλους της κυβέρνησης του Καναδά.

Πληροφορίες που σχετίζονται με την κυβέρνηση και ήταν αποθηκευμένες στα παραβιασμένα συστήματα των BGRS και SIRVA Canada, χρονολογούνται από το 1999 και ανήκουν σε διάφορα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Βασιλικής Καναδικής Έφιπτης Αστυνομίας (RCMP), του προσωπικού των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και των υπαλλήλων της κυβέρνησης του Καναδά.

Δείτε επίσης: Yamaha Motor: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων εργαζομένων

Ενώ η καναδική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποδώσει το περιστατικό σε μια συγκεκριμένη hacking ομάδα, η ransomware συμμορία LockBit έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη SIRVA. Μάλιστα, οι hackers έχουν διαρρεύσει αρχεία που ισχυρίζονται ότι περιέχουν κλεμμένα έγγραφα (1,5 TB).

Η συμμορία LockBit έχει δημοσιεύσει και το περιεχόμενο των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων με φερόμενους εκπροσώπους της SIRVA.

Το Sirva.com λέει ότι όλες οι πληροφορίες τους αξίζουν μόνο 1 εκατομμύριο δολάρια. Έχουμε διαρρεύσει πάνω από 1,5 TB εγγράφων + 3 πλήρη αντίγραφα ασφαλείας CRM για υποκαταστήματα (eu, na και au)“, αναφέρει η ομάδα ransomware στο site διαρροής δεδομένων της.

Αφού ενημερώθηκε για τις παραβιάσεις των εργολάβων στις 19 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση του Καναδά ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Καναδικού Κέντρου για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και του Office of the Privacy Commissioner.

Προς το παρόν, γίνεται έρευνα για τα δεδομένα που έχουν κλαπεί και δεν έχουν δημοσιευτεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα επηρεαζόμενα άτομα. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν υπηρεσίες μετεγκατάστασης από το 1999 ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση δεδομένων.

Δείτε επίσης: PJ&A: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει περίπου 9 εκατ. ασθενείς

Καναδάς: Παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει κρατικούς υπαλλήλους

Η κυβέρνηση του Καναδά δεν περιμένει τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης και ακολουθεί μια προληπτική προσέγγιση για να υποστηρίξει όσους δυνητικά επηρεάζονται“, αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Υπηρεσίες όπως το credit monitoring ή η επανέκδοση έγκυρων διαβατηρίων που ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί, θα παρέχονται σε νυν και πρώην μέλη του δημόσιου τομέα, RCMP και των καναδικών ενόπλων δυνάμεων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της BGRS ή της SIRVA Canada τα τελευταία 24 χρόνια“.

Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες που θα προσφερθούν και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές θα δοθούν το συντομότερο δυνατό“.

Τα άτομα που έχουν επηρεαστεί από αυτήν την παραβίαση δεδομένων καλούνται να λάβουν μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των login credentials τους, της ενεργοποίησης του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και της παρακολούθησης διαδικτυακών οικονομικών και προσωπικών λογαριασμών για ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Όσοι υποπτεύονται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με την τράπεζά τους, τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και το Καναδικό Κέντρο Καταπολέμησης της Απάτης (CAFC).

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο: Η πρόσφατη ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων

Τα παραπάνω μέτρα προστασίας είναι απαραίτητα γιατί οι πιθανές συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων για τα επηρεαζόμενα άτομα είναι πολλαπλές. Αρχικά, οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την προστασία της ιδιωτικότητάς τους. Τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί ταυτότητας και τραπεζικές πληροφορίες, μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κυβερνοεγκληματίες για την πραγματοποίηση απάτης, κλοπή ταυτότητας κλπ. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομική και προσωπική ασφάλεια των κυβερνητικών υπαλλήλων του Καναδά.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS