ΑρχικήUpdatesΤο WhatsApp επιτρέπει πλέον στους χρήστες να στέλνουν βίντεο σε ανάλυση HD

Το WhatsApp επιτρέπει πλέον στους χρήστες να στέλνουν βίντεο σε ανάλυση HD

Την προηγούμενη εβδομάδα, το WhatsApp κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τις εφαρμογές της για iOS και Android που επέτρεπε μια νέα επιλογή για την αποστολή εικόνων υψηλής ανάλυσης με μειωμένη συμπίεση. Και όπως υποσχέθηκε η Meta, μια παρόμοια επιλογή για την αποστολή βίντεο με ανάλυση HD είναι τώρα διαθέσιμη για τους χρήστες της WhatsApp.

Δείτε επίσης: SafeChat: Ψεύτικη εφαρμογή κλέβει δεδομένα Signal και WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα υποστηρίζει περισσότερες μορφοποιήσεις κειμένου

Το WhatsApp υποστηρίζει πλέον βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD)

Όπως και με τις φωτογραφίες, δεν υπήρχε τρόπος να επιλέξετε την ανάλυση των βίντεο που στέλνονται μέσω του WhatsApp. Η εφαρμογή αυτόματα συμπίεζε όλα τα βίντεο και μείωνε την ανάλυσή τους σε 480p, που είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα. Αν και αυτό οδηγεί σε μικρότερο μέγεθος αρχείου που καταναλώνει λιγότερα δεδομένα και απαιτεί λιγότερο χρόνο για τη μεταφόρτωση, η ποιότητα των βίντεο δεν είναι καλή.

Αλλά με την τελευταία ενημέρωση του WhatsApp, οι χρήστες θα παρατηρήσουν μια νέα επιλογή για την αποστολή βίντεο HD, όπως προσφέρεται και για τις φωτογραφίες από την προηγούμενη εβδομάδα. Πατώντας το κουμπί ανάλυσης πριν στείλουν ένα βίντεο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Standard Quality και HD Quality.

Εάν επιλέξετε Standard Quality, το WhatsApp θα συμπιέσει και θα στείλει το βίντεο σε ανάλυση 480p. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι χρήσιμη εάν χρησιμοποιείτε αργή σύνδεση στο διαδίκτυο ή έχετε περιορισμένα δεδομένα. Αλλά με την επιλογή HD Quality, τα βίντεο αποστέλλονται σε ανάλυση 720p – η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερη από 1080p ή 4K, αλλά έχει πολύ πιο αποδεκτή ποιότητα.

Πριν στείλετε μια εικόνα ή ένα βίντεο, το WhatsApp θα σας εμφανίσει το μέγεθος του αρχείου για κάθε διαθέσιμη επιλογή. Φυσικά, αν πραγματικά θέλετε να στείλετε πολυμέσα στην αρχική τους ανάλυση, απλά τα στέλνετε ως έγγραφα και το WhatsApp θα στείλει τα αρχεία χωρίς καμία συμπίεση.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp επιτρέπει πλέον τη δημιουργία ομάδων χωρίς ονόματα

Περισσότερα για την εφαρμογή

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp στη συσκευή σας. Το WhatsApp είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί η νέα δυνατότητα στη συσκευή σας.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS