ΑρχικήSecurityΚυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Συντονισμένη κυβερνοεπίθεση (DDoS επίθεση) δέχονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι servers το documentonews.gr και το koutipandoras.gr., με αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τεχνικούς που συνεργάζονται με τους δύο ιστότοπους, οι ιστοσελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση τύπου DDoS (distributed denial-of-service – επίθεση άρνησης υπηρεσιών).

Μέσω των κυβερνοεπιθέσεων άρνησης πρόσβασης (DDos) υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο επιχειρούν να εισέλθουν ταυτοχρόνως σε μια ιστοσελίδα, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την υπερφόρτωση των server και κατά συνέπεια την κατάρρευση της.

Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr
Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων υπολογίζεται ότι ανέρχεται περίπου στα 12.000 χιλιάδες ευρώ την ώρα, μιας και πρόκειται για συντονισμένη και καλά οργανωμένη επίθεση που περιλαμβάνει «χακαρισμένους» υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) οι οποίες είναι στη διάθεση του documentonews.gr.

Δείτε επίσης: NoReboot bug: iPhone Backdoor που δεν ανιχνεύεται και θυμίζει Predator

Άραγε ποιος έχει το κίνητρο για μια τέτοια κυβερνοεπίθεση; Φταίει το κύριο θέμα της Κυριακής του Documento όπου εμπλέκονται μαφιόζοι από Τουρκία και Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που κάνει η εφημερίδα για το παρακράτος που έστησε το Μαξίμου στην ΕΥΠ;

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν οι ερευνητικές ιστοσελίδες Solomon και το Balkan Insight δημοσίευσαν μακροσκελή έρευνα για τον Αγιαβέφε, δέχθηκαν παρομοίου είδους (DDoS) και κλίμακας κυβερνοεπίθεση όπως το documentonews.gr, η οποία διήρκεσε μερικές μέρες. Η κυβερνοεπίθεση η οποία δέχθηκε τότε το Solomon ήταν ασύλληπτη, καθώς άγγιζε περίπου τις 220 εκατομμύρια επισκέψεις εντός 72 ωρών.

Οι αποκαλύψεις του Documento για τον Αγιαβέφε
Στο φύλλο του Documento της 12ης Φεβρουαρίου καταγράφηκαν δύο σημαντικά ρεπορτάζ: το πρώτο αφορούσε την ελληνοποίηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο Γιασάμ Αγιαβέφε πολιτογραφήθηκε τιμητικά τον Ιούνιο του 2022, έπειτα από συστατική επιστολή που είχε λάβει από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι ο Αγιαβέφε είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας.

Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr
Κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε το Documento, ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Δηλαδή η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

Δείτε επίσης: Predator inside story: Τα SMS το κλειδί στην έρευνα για τις υποκλοπές

Πηγή: documentonews.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS