ΑρχικήgamingΗ Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η Microsoft στοχεύει αδιάκοπα στην εξαγορά μεγάλων στούντιο παιχνιδιών και η πρόσφατη αγορά της Bethesda ήταν μια υποδειγματική επιτυχία. Ωστόσο, η φιλόδοξη προσφορά εξαγοράς της Activision Blizzard ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει προκαλέσει εκτεταμένες ανησυχίες τόσο μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών όσο και μεταξύ όσων ασχολούνται με συναφείς τομείς. Ακόμα και εταιρείες όπως η Google ανησυχούν ότι η Microsoft μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή μονοπωλιακή θέση, αν τελικά εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Δείτε επίσης: Ένα από τα καλύτερα RPG έρχεται στο Xbox Game Pass

Activision Blizzard microsoft
Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Το Bloomberg αποκάλυψε ότι τόσο η Google όσο και η Nvidia έχουν απευθυνθεί σε ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, όπως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft. Αυτοί οι τεχνολογικοί γίγαντες υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε μείωση του ανταγωνισμού στην gaming αγορά. Η Sony, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Microsoft στον κόσμο της gaming βιομηχανίας, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της απέναντι σε αυτό το σχέδιο εξαγοράς.

Δείτε επίσης: Η Ubisoft ανέβαλε το release του Skull & Bones για έκτη φορά

Ως σημαντικός παίκτης στον τομέα του gaming, η Nvidia έχει αποδείξει την επιτυχία της με το GeForce Now και τη σειρά GPU RTX. Παρά την προσπάθεια της Google να ενταχθεί στην gaming αγορά με το λανσάρισμα του Stadia, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτό το ανταγωνιστικό πεδίο και σύντομα θα διακόψει την υπηρεσία της – συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Παρά τις προηγούμενες αρνήσεις της Microsoft για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά, είναι κατανοητό ότι ο ανταγωνισμός της μπορεί να ανησυχεί για την πιθανή εξαγορά. Η κατοχή γνωστών franchises όπως το Call of Duty, το World of Warcraft και το Diablo θα μπορούσε να οδηγήσει τη Microsoft στο να καταστήσει αυτούς τους τίτλους exclusive για την πλατφόρμα Xbox, όπως έκανε με τα franchise The Elder Scrolls και Fallout όταν αγόρασε την Bethesda.

Δείτε επίσης: Το update Ιανουαρίου του PlayStation Plus έχει κάτι για όλους

Καθώς η προθεσμία του Ιουνίου πλησιάζει, η Microsoft ίσως χρειαστεί να κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς προκειμένου να γίνουν αποδεκτά τα σχέδιά της. Ακόμη και αν αυτές οι προσπάθειες καρποφορήσουν, δεν είναι ακόμη σαφές τι θα συμβεί στη συνέχεια και πώς θα επιλυθεί η κατάσταση. Μόνο ο χρόνος μπορεί να μας πει την αλήθεια!

Η Activision Blizzard δημιουργήθηκε το 2008, όταν συγχωνεύτηκαν δύο ξεχωριστές εταιρείες, η Activision και η Vivendi Games (πρώην Blizzard). Πριν από αυτό, και οι δύο εταιρείες είχαν πολλές επιτυχίες στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών. Η Activision ιδρύθηκε το 1979 από τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Atari και η Vivendi Game άρχισε να κατασκευάζει παιχνίδια για κονσόλες το 1991, κυρίως τις σειρές Warcraft και Starcraft. Από το ταπεινό της ξεκίνημα το 1979 έως την τεράστια επιτυχία της με πρόσφατες κυκλοφορίες όπως το Call Of Duty ή το Candy Crush Saga, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Activision Blizzard έχει κερδίσει τη θέση της στην κορυφή. Αυτός είναι και ο λόγος που ανησυχούν όλοι για την εξαγορά της από την Microsoft.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS