ΑρχικήinetITC: Ένοχη η Apple για παραβίαση πατέντας παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού

ITC: Ένοχη η Apple για παραβίαση πατέντας παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου επιβεβαίωσε την απόφασή της ότι η Apple παραβίασε τις πατέντες της AliveCor για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει αναλάβει να επανεξετάσει την απόφαση εντός 60 ημερών και να βγάλει τελική απόφαση έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Apple: Θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του iPhone SE 4;

Apple

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) έχει αναστείλει την επιβολή της απόφασης, ενώ εκκρεμεί η έφεση της AliveCor κατά της απόφασης του Συμβουλίου Δίκης και Εφέσεων για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ του Δεκεμβρίου, η οποία ακύρωσε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο πρόεδρος θα συμφωνήσει με την εντολή.

Δείτε επίσης: Τα νεότερα Apple Watches έχουν βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Εκτός από αυτή την υπόθεση, η AliveCor καταθέτει αγωγή αποζημίωσης κατά της Apple στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας, ενώ η δικαστική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024.

Για χρόνια, οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονταν σκληρά για την κυριαρχία στις τεχνολογίες ECG, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο από το Apple Watch όσο και από το KardiaBand. Και οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση των αντίστοιχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους.

Τον Μάιο του 2021, η AliveCor προσέφυγε νομικά κατά της Apple για τις υποτιθέμενες μη ανταγωνιστικές πρακτικές της, απενεργοποιώντας την εφαρμογή AliveCor που είχε προηγουμένως εγκριθεί.

Δείτε επίσης: Η Apple ενημέρωσε την εφαρμογή Shortcuts

Στις 2 Δεκεμβρίου, η Apple άσκησε αγωγή για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά της AliveCor με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν τέσσερα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της.

Η υπόθεση εγείρει αρκετά σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Η υπόθεση αυτή καταδεικνύει πώς οι εταιρείες πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Apple, οι οποίες μπορεί να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους πόρους από ό,τι οι μικρότερες εταιρείες.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS