ΑρχικήsecurityAccuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack

Accuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack

Η Accuro έχει υποστεί κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο παραβίασης δεδομένων των πελατών.

Η Accuro, μια ασφαλιστική εταιρεία υγείας της Νέας Ζηλανδίας, δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο την ικανότητά της να έχει πρόσβαση σε συστήματα. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχουν εκτεθεί δεδομένα πελατών.

Η εταιρεία με έδρα το Ουέλινγκτον, η οποία έχει περίπου 30.000 πελάτες, επικεντρώνεται στην παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Joe Benbow στην εφημερίδα Herald.

“Επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες λόγω κυβερνοεπίθεσης στον εξωτερικό πάροχο υποδομών πληροφορικής”, αναφέρει η εταιρεία σε δήλωση στον ιστότοπό της.

Ο Benbow αρνήθηκε να κατονομάσει τον πάροχο ενώ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αν πρόκειται για απειλή ransomware.

Accuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack
Accuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack

Ο οικονομικός διευθυντής δήλωσε ότι ενώ δεν έχουν αποδείξεις ότι έχουν παραβιαστεί δεδομένα της Accuro, δεν μπορούν να το αποκλείσουν.

Η εταιρεία προειδοποιεί ότι η τηλεφωνική της εξυπηρέτηση είναι προς το παρόν περιορισμένη και ζητά από τους πελάτες να στείλουν email στη διεύθυνση info@accuro.co.nz.

Δείτε επίσης: Βατικανό: Το website του επλήγη από ύποπτη κυβερνοεπίθεση

“Συνεργαζόμαστε με τους εμπειρογνώμονες εγκληματολογίας του παρόχου πληροφορικής μας και με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Έχουμε επίσης ενημερώσει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, όπως το Γραφείο του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων“, δήλωσε η Accuro. “Αν και δεν έχουμε αποδείξεις ότι έχουν παραβιαστεί δεδομένα της Accuro, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεργαστούμε στενά με τον πάροχο πληροφορικής μας για να διερευνήσουμε περαιτέρω”

Η εταιρεία δήλωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της και εργάζεται σκληρά για την εξεύρεση λύσης.

Accuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack
Accuro: Θέτονται σε κίνδυνο τα data 30.000 πελατών λόγω hack

“Εν τω μεταξύ, τα συστήματά μας εξακολουθούν να είναι εκτός λειτουργίας, γεγονός που θα επηρεάσει τις υπηρεσίες. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει αυτό και ζητάμε την υπομονή σας καθώς επεξεργαζόμαστε αυτό το ζήτημα.”

Μετά το hack της Medibank στην Αυστραλία, όπου τέθηκαν σε κίνδυνο δεδομένα 4 εκατομμυρίων πελατών, το περιστατικό της Accuro ακολούθησε παρόμοιο μοτίβο.

Δείτε επίσης: South Staffs Water: Χάκερς παραβίασαν τα δεδομένα των πελατών

Τον Οκτώβριο, η Pinnacle Health, πάροχος υπηρεσιών γενικής ιατρικής στη Νέα Ζηλανδία, δέχθηκε επίθεση στον κυβερνοχώρο που είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών πληροφοριών ασθενών. Αυτά τα κλεμμένα δεδομένα στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν στο διαδίκτυο.

Η Accuro είναι ένας κορυφαίος πάροχος ασφάλισης υγείας στη Νέα Ζηλανδία. Προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη τόσο για μεμονωμένα άτομα όσο και για οικογένειες, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται. Δυστυχώς όμως οι πελάτες της θα πρέπει να αναμένουν για να δουν αν τα δεδομένα τους έχουν παραβιαστεί μετά από την κυβερνοεπίθεση εναντίων της υποδομής IT της εταιρείας.

Πηγή: msn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS