ΑρχικήsecurityShutterfly: Παραβίαση δεδομένων μετά από επίθεση ransomware Conti

Shutterfly: Παραβίαση δεδομένων μετά από επίθεση ransomware Conti

Παραβίαση δεδομένων αποκάλυψε η διαδικτυακή πλατφόρμα Shutterfly, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή πληροφοριών των εργαζομένων της, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ransomware Conti.

Δείτε επίσης: Ομάδα hacking Conti: Ποιος είναι ο μέσος μισθός ενός μέλους

Shutterfly

Το Shutterfly προσφέρει υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φωτογραφία στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και παρέχει επίσης εκπαίδευση μέσω διαφόρων επωνυμιών, συμπεριλαμβανομένων των Shutterfly.com, BorrowLenses, GrooveBook, Snapfish και Lifetouch.

Η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα ότι το δίκτυό της παραβιάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2021, λόγω επίθεσης ransomware.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση της Shutterfly σχετικά με την παραβίαση, ο παράγοντας απειλών Conti ransomware ανέπτυξε την επίθεση στις 13 Δεκεμβρίου 2021, όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι είχε παραβιαστεί.

Ο εισβολέας κλείδωσε ορισμένα από τα συστήματά μας και είχε πρόσβαση σε ορισμένα από τα δεδομένα αυτών των συστημάτων. Αυτά περιλάμβαναν προσωπικές πληροφορίες ορισμένων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου εσάς“, αναφέρει η ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων του Shutterfly που κατατέθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια.

Η Shutterfly δηλώνει ότι τα έγγραφα που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενδέχεται να περιείχαν προσωπικές πληροφορίες εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, πληροφοριών μισθού και αποζημίωσης, καθώς και αδειών FMLA ή αξιώσεις αποζημίωσης εργαζομένων.

Δείτε ακόμα: Conti ransomware: Νέα διαρροή source code

Η εταιρεία προσφέρει δύο χρόνια δωρεάν παρακολούθησης πιστώσεων από την Equifax σε όσους επηρεάζονται από την επίθεση.

ransomware Conti

Παρά το γεγονός ότι η ειδοποίηση σχετικά με την επίθεση δεν δίνει και πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν, μια ιστοσελίδα μη δημόσιας διαρροής πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δείγματα των πληροφοριών που κλάπηκαν από τη Shutterfly. Αυτά τα δείγματα, περιλάμβαναν εξουσιοδοτημένες συμφωνίες, πληροφορίες λογαριασμού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και παρόχου υπηρεσιών, διαπιστευτήρια σύνδεσης για εταιρείες εταιρειών, υπολογιστικά φύλλα και κάποια δεδομένα αγοραστών , μαζί με τα τελευταία 4 ψηφία των τραπεζικών καρτών.

Από τότε η συμμορία Conti ransomware κυκλοφόρησε 7,02 GB δεδομένων που δηλώνουν ότι έχουν κλαπεί μέσω της επίθεσης, μαζί με αρχεία χρηματοδότησης, εξουσιοδότησης, υποστήριξης πελατών και πληροφορίες μισθοδοσίας.

Η Shutterfly δηλώνει ότι συνεργάζεται με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, για να προχωρήσουν στη διερεύνηση της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Conti Leak: Οι συνομιλίες δείχνουν τους δεσμούς με την Ρωσία

Ωστόσο, η Shutterfly προειδοποιεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους και να παραμένουν σε επαγρύπνηση για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS