ΑρχικήHow ToΑλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί

Αλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Google παρουσίασε επίσημα λεπτομερώς τη «νέα ενσωματωμένη προβολή» για το Gmail στον browser.

Η Google ανέφερε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα μόνο για τα Workspace κατά την αρχική ανακοίνωση. Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η διανομή της έκδοσης είχε ξεκινήσει τόσο για χρήστες με προσωπικούς λογαριασμούς Google όσο και για Rapid Release πληρωμένα domains. Ενώ πρόσθεσε ότι τα domains προγραμματισμένης κυκλοφορίας θα αρχίσουν να λαμβάνουν το αναβαθμισμένο UI στις 28 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Αλλαγή στο λογότυπο του Chrome μετά από οκτώ χρόνια

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμες για τους χρήστες από το πρωί της Δευτέρας, αλλά η Google εξήγησε πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν κυκλοφορήσει από τον λογαριασμό Gmail:

  1. Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
  2. Στην ενότητα “Γρήγορες ρυθμίσεις”, κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμάστε τη νέα προβολή Gmail.
  3. Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στην Επαναφόρτωση.
Αλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί
Αλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Google Chat στο Gmail, αφού μπορεί να σας προτρέψει το Gmail μετά την αναβάθμιση, να το δοκιμάσετε με την νέα του εμφάνιση.

Δείτε επίσης: Confidential mode: Πώς να στείλετε ένα “εμπιστευτικό email” στο Gmail;

Επιπρόσθετα, η Google μας έδωσε και άλλες πληροφορίες για την λειτουργία του καινούριου UI του Gmail. Το κύριο μενού εμφανίζεται στο αριστερό μέρος της οθόνης σας και σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ Mail, Chat, Spaces και Meet. Επίσης, μπορεί να σημειωθεί ότι αν αφήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της κάθε εφαρμογής (Mail, Chat, Spaces), το νέο UI θα σας εμφανίσει μια προεπισκόπιση για το φάκελο/την ετικέτα ή τη λίστα επαφών, εάν το πτυσσόμενο πλαίσιο είναι κρυμμένο. Ομοίως, το νέο συννεφάκι ειδοποιήσεων στην κάτω αριστερή γωνία σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση ενός μηνύματος, να απαντήσετε ή να το ανοίξετε (πλήρης οθόνη ή αναδυόμενο παράθυρο).

Αλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί
Αλλαγή στο UI του Gmail: H Google επεξηγεί πως λειτουργεί

Ωστόσο, αυτό το συννεφάκι ενεργοποιείται με τον παρακάτω τρόπο:

  1. Στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Gmail, δίπλα στην ένδειξη του status σας, κάντε κλικ στην επιλογή: Περισσότερες επιλογές > Ρυθμίσεις ειδοποίησης συνομιλίας.
  2. Ύστερα, στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε τα κουτάκια δίπλα στα: «Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνομιλίας» και «Άνοιγμα φυσαλίδων συνομιλίας για νέα μηνύματα».
  3. Τέλος, πατήστε το Done στο κάτω μέρος του παραθύρου για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS