ΑρχικήsecurityAvast: Δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για τα θύματα του TargetCompany ransomware

Avast: Δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης για τα θύματα του TargetCompany ransomware

Η γνωστή εταιρεία cybersecurity software, Avast, κυκλοφόρησε ένα decryption utility (εργαλείο αποκρυπτογράφησης) για να βοηθήσει τα θύματα του TargetCompany ransomware να ανακτήσουν τα αρχεία τους δωρεάν.

Ωστόσο, η Avast προειδοποιεί ότι αυτό το εργαλείο μπορεί να επαναφέρει κρυπτογραφημένα αρχεία “υπό ορισμένες συνθήκες“.

Δείτε επίσης: Συνεργάτης του NetWalker ransomware καταδικάστηκε σε 80 μήνες φυλάκιση

TargetCompany ransomware

Επίσης, τα θύματα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα που απαιτεί πολλούς πόρους.

Κατά το password cracking, όλοι οι διαθέσιμοι processor cores σας θα ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του computing power για να βρουν το decryption password. Το cracking process μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, έως και δεκάδες ώρες“, είπε η Avast.

Το εργαλείο αποκρυπτογράφησης αποθηκεύει την πρόοδο και εάν το διακόψετε και κάνετε αργότερα επανεκκίνηση, σας προσφέρει μια επιλογή να συνεχίσετε το cracking process που ξεκίνησε προηγουμένως“.

Το εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το TargetCompany ransomware λειτουργεί “σπάζοντας” το password αφού συγκρίνει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με την αρχική του, μη κρυπτογραφημένη έκδοση.

Τα θύματα του TargetCompany ransomware μπορούν να κατεβάσουν το εργαλείο αποκρυπτογράφησης από τους διακομιστές της Avast (64-bit ή 32-bit) για να αποκρυπτογραφήσουν ολόκληρα disk partitions χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στο user interface του εργαλείου.

Δείτε επίσης: Οι συμμορίες ransomware αλλάζουν τακτικές και τα λύτρα αυξάνονται!

Στην τελική σελίδα του οδηγού, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας κρυπτογραφημένων αρχείων. Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να βοηθήσουν εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διαδικασία αποκρυπτογράφησης“, πρόσθεσε η Avast.

Avast εργαλείο αποκρυπτογράφησης

Αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, κάτι που συνιστούμε. Αφού κάνετε κλικ στο “Αποκρυπτογράφηση“, ξεκινά η διαδικασία αποκρυπτογράφησης. Αφήστε το εργαλείο να λειτουργεί και περιμένετε μέχρι να τελειώσει“.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαλείο αποκρυπτογράφησης της Avast, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το TargetCompany είναι ένα ransomware που έχει ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα. Η ομάδα πίσω από αυτό, είναι ενεργή από τα μέσα Ιουνίου 2021 και έχει παρατηρηθεί ότι προσθέτει τις επεκτάσεις .mallox, .exploit, .architek ή .brg σε όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Δείτε επίσης: Sugar ransomware: Νέα απειλή στοχεύει απλούς χρήστες/μικρές εταιρείες

Επίσης, τα θύματα βλέπουν ένα σημείωμα λύτρων με το όνομα “HOW TO RECOVER !!.TXT“, σε όλους τους φακέλους με κρυπτογραφημένα αρχεία.

Η Avast έχει, επίσης, κυκλοφορήσει δωρεάν εργαλεία αποκρυπτογράφησης για τα ransomware Babuk, AtomSilo και LockFile, ώστε να μπορούν τα θύματα να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να πληρώσουν λύτρα στους επιτιθέμενους.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS