ΑρχικήsecurityΟι εταιρείες του UK έχουν κληθεί να ενισχύσουν την άμυνα έναντι ρωσικών...

Οι εταιρείες του UK έχουν κληθεί να ενισχύσουν την άμυνα έναντι ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Οι εταιρείες και οι οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κληθεί να ενισχύσουν την άμυνά τους έναντι πιθανών ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, καθώς η Μόσχα συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα.

Δείτε επίσης: Λευκορωσία: Επίθεση ransomware σε σιδηρόδρομους ως διαμαρτυρία

ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων
Οι εταιρείες του UK έχουν κληθεί να ενισχύσουν την άμυνα έναντι ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Δείτε επίσης: Ρωσία: Κατηγορεί 8 μέλη συμμορίας ύποπτα για το ransomware REvil

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας ζήτησε από τους οργανισμούς να αναλάβουν δράση «σε απάντηση στα κακόβουλα περιστατικά στον κυβερνοχώρο μέσα και γύρω από την Ουκρανία», λέγοντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις είναι «παρόμοιες με ένα μοτίβο ρωσικής συμπεριφοράς που παρατηρήθηκε στο παρελθόν σε προηγούμενες καταστάσεις».

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας αποτελεί μέρος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ.

Οι οργανισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να προστατεύονται από πιθανές επιθέσεις επιδιορθώνοντας τα συστήματα υπολογιστών τους και ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι οι διαδικτυακές άμυνες λειτουργούν όπως αναμένεται και να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες απειλών και μετριασμού.

Οι συστάσεις απευθύνονται κυρίως σε μεγαλύτερους οργανισμούς.

ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων

Δείτε επίσης: Ρωσία: Το internet watchdog μπλοκάρει άλλα έξι VPN

Μέσα στον μήνα στοχοποιήθηκαν δεκάδες ιστότοποι της ουκρανικής κυβέρνησης σε μια κυβερνοεπίθεση που περιελάμβανε κείμενο που προειδοποιούσε τους Ουκρανούς να «φοβούνται και να περιμένουν το χειρότερο» και ισχυριζόταν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία είχαν παραβιαστεί. Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι πιθανότητα πίσω από την επίθεση βρισκόταν η Ρωσία.

Οι επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο είναι μια επαναλαμβανόμενη πτυχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS