ΑρχικήinetΟ Musk προσφέρει 5.000 $ σε 19χρονο για να κλείσει το Twitter...

Ο Musk προσφέρει 5.000 $ σε 19χρονο για να κλείσει το Twitter bot που παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ

Ο Elon Musk πρόσφερε 5.000 δολάρια σε έναν 19χρονο για να κατεβάσει ένα Twitter bot που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού του τζετ, αναφέρει μια έκθεση.

Musk twitter bot
Ο Musk προσφέρει σε 19χρονο 5.000 $ για να κλείσει το Twitter bot που παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η SpaceX θα προσγειώσει ανθρώπους στον Άρη μέσα σε 5 έως 10 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έστειλε μήνυμα στον Jack Sweeney, δημιουργό του @ElonJet, λέγοντας ότι ο λογαριασμός αποτελούσε «κίνδυνο για την ασφάλεια» του.

Ο κ. Sweeney είπε στο Protocol ότι έβγαζε μόνο 20 δολάρια το μήνα από τον λογαριασμό, αλλά αρνήθηκε την προσφορά του κ. Musk για 5.000 δολάρια και αύξησε την τιμή στα 50.000 δολάρια.

«Θα ήταν μεγάλη υποστήριξη στο κολέγιο και θα μου επέτρεπε ενδεχομένως να πάρω ένα αυτοκίνητο, ίσως ακόμη και ένα Model 3», απάντησε ο κ. Sweeney στον κ. Musk, μέσω απευθείας μηνυμάτων στο Twitter.

Ο κ. Musk φέρεται να μην έχει απαντήσει στην προσφορά του κ. Sweeney. Μέχρι στιγμής, ο λογαριασμός στο Twitter δεν έχει οδηγήσει σε κανένα περιστατικό που να έχει θέσει σε κίνδυνο τον κ. Musk.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Φέτος θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους

Το bot λειτουργεί αναλύοντας δεδομένα από την FAA, κάνοντας tweet κάθε φορά που ένα επιλεγμένο αεροπλάνο προσγειώνεται ή απογειώνεται. Ο κ. Sweeney έχει κάνει παρόμοιους λογαριασμούς για τα αεροπλάνα του Bill Gates και του Jeff Bezos.

Παρόλο που το jet του κ. Musk βρίσκεται στη λίστα μπλοκ LADD, η οποία αφαιρεί πληροφορίες ταυτοποίησης, το bot μπορεί να χρησιμοποιήσει το ύψος ενός αεροπλάνου και τον χρόνο που χρειάζεται για να λάβει τα δεδομένα για να υπολογίσει πότε πετά ή προσγειώνεται.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Αυτό μπορεί να διασταυρωθεί με μια βάση δεδομένων των αεροδρομίων για τον προσδιορισμό του προορισμού ή της αναχώρησης – όλα χρησιμοποιώντας δημόσια δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ακόμη περισσότερων ιδιωτικών jet. Ο πατέρας του κ. Sweeney εργάζεται στην αεροπορική βιομηχανία και ο 19χρονος παρακολουθεί αεροπλάνα από την παιδική του ηλικία.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS